Malatya Eğitim Vakfı iftarı

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: - "Terörü hep beraber lanetlememiz lazım. Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." - "Malatya'ya ikinci üniversite yapılması konusunda belirli bir noktaya geldik. Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum."

Google Haberlere Abone ol
Malatya Eğitim Vakfı iftarı

İSTANBUL (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terörü hep beraber lanetlemek gerektiğini belirterek, "Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." dedi.

Tüfenkci, Malatya Eğitim Vakfının iftar yemeğindeki konuşmasında, Vakfın Malatya'nın bir değeri olduğuna dikkati çekerek, yaptıkları faaliyetlerden dolayı dernek yönetimine ve Vakfa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Türkiye'nin terörle mücadelesine değinen Tüfenkci, şehit olan güvenlik güçleri ile vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Tüfenkci, terörün bir insanlık suçu olduğunu aktararak, "Terörün kimliği, kişiliği hiçbir zaman olmaz, olmadı da." ifadesini kullandı.

Bazılarının terörü kullandığını ve bunun üzerinden insanları hizaya getirmeye çalıştığını, daha dün bir hemşehrilerini son dönemde yaşanan terör saldırısı nedeniyle toprağa vermek zorunda kaldıklarını anımsatan Tüfenkci, "Ne günahı vardı? Hiçbir günahı yoktu, sadece o an orada bulunmaktan başka… Karnındaki bebeği ile toprağa vermek zorunda kaldığımız polis kardeşimizin ne günahı vardı? Terörü hep beraber lanetlememiz lazım. Devletimiz bunun üzerine kararlılıkla gidiyor, mücadelesini veriyor. İnşallah sonlarını da getireceğiz." diye konuştu.

- "Bu vatanın evlatlarının iyi yetişmesini istiyoruz"

Tüfenkci, Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele ederken, diğer yandan da ekonomisini kalkındırmaya, refah düzeyini artırmaya, çağdaş ülkeler sıralamasında basamağını yükseltmeye çalıştığını söyledi.

Bu mücadelenin hiç de kolay olmadığını anlatan Tüfenkci, "Bir yandan ülkenin önemli bir kaynağı teröre giderken, bir kısmı da insanlarımız yetişsin, insanlarımız okusun, ticaretimiz artsın, ekonomimiz büyüsün ve biz uluslararası refah pastasından daha fazla pay alalım, bizim insanımızın refah düzeyi daha fazla artsın diye mücadele ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Tüfenkci, bu mücadeleyi verirken Türkiye'deki girişimcilere güvendiklerini, kendileri işleri kolaylaştırmak adına gece gündüz çalışırken, bu vatanın evlatlarının iyi yetişmesini istediklerini vurguladı.

- "Gelecek aylarda onkoloji hastanesinin temelini atmış olacağız"

Tüfenkci, Malatya'nın Türkiye'deki önemli şehirler arasında yer alması, yaşanabilir kentler arasında üst sıralarda olmasının Malatyalıların gayretiyle olacağını söyledi.

Gelecek aylar içerisinde Malatya'ya yapmak istedikleri onkoloji hastanesinin temelini atmış olacaklarını dile getiren Tüfenkci, kente ikinci üniversite yapılması konusunda da belirli bir noktaya geldiklerini kaydederek, "Onu da 6 ay içerisinde kuruluş aşamasına getiririz diye düşünüyorum." dedi.

Tüfenkci, Malatya insanının çalışkan, girişimci ve üretken olduğuna işaret ederek, Malatyalıların gittikleri her ortamda kendini belli edeceğini, orada fikirleri ile katkı sunacağını ifade etti.

"Malatya insanı Türkiye sevdalısıdır." diyen Tüfenkci, "Hayatını bu ülke için adamıştır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi, tıpkı rahmetli Özal'da, rahmetli İnönü'de, ismini sayamadığımız nice değerlerimizde olduğu gibi…" şeklinde konuştu.

Bakan Tüfenkci, konuşmasından sonra hemşehrileri ile sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar