LPG'li Araç Sahiplerine Müjde, Otopark Yasağı Kalkıyor

LPG Derneği Başkanı Selim Şiper otogazlı otomobillerin artık AVM otoparklarına girebileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
LPG'li Araç Sahiplerine Müjde, Otopark Yasağı Kalkıyor

Türkiye LPG Derneği Başkanı ve İpragaz umumi Müdürü Selim Şiper, binlerce vasıta sahibinin uzun süredir beklediği müjdeyi verdi. Şiper, ' LPG 'li vasıtaların alışveriş ve kongre merkezlerinde kapalı otoparklara girmesi yasak idi. Binlerce vasıta sahibi bu nedenden kocaman bir mağduriyet yaşıyordu. Ankara'da bu konu için görüşmeler tamamlandı. Yakın bir devirde muhtemelen umumi seçimlerden sonra yasak sona erecek' bilgisini verdi.

DÜNYA BİRİNCiSiYiZ!

Türkiye'de yolculuk halindeki 9.9 milyon arabanın 4.1 milyonu LPG yani otogaz ile çalışıyor. Yani nerdeyse her iki araçtan bir tanesi otogazlı. Buna karşın sürücüler kocaman alışveriş merkezleri ve kongre merkezlerinin kapalı otoparklarına güvenlik sebebi ile alınmıyor. LPG Derneği Başkanı Şiper, 'Türkiye otogaz ile çalışan vasıta sayısı bakımından dünya birincisi. Otogaz tüketimi açısından ise güney Kore'nin arkasından ikinci sıradayız. avrupa'da bundan böyle hiç bir ülkede uygulanmayan otopark yasağının memleketimizde de kalkması gerekiyordu' dedi.

'OTOGAZDA BÜYÜYECEĞİZ'

İpragaz umumi Müdürü Selim Şiper, şirketin faaliyetleri konusunda da bilgi verdi. Şiper'in verdiği bilgilere oranla İpragaz geçen sene 3 milyar lira ciro elde etti. Bunun 1.5 milyar lirası tüpgaz satışından geldi. Otogaz satışından 800 milyon lira elde eden şirket, öteki etkinlik dallarından ise 700 milyon lira elde etti. akaryakıt dağıtım sektöründe 'go' markasıyla boy belli eden şirketin 2014 sonunda 64 istasyonu vardı. Şiper, 'İstasyon sayımızı bu sene 100- 120'ye çıkarmak istiyoruz. Yeni yatırımlarla büyümeye devam edeceğiz' dedi. İpragaz, bu sene sonunda ciroda yüzde 15'lik bir yükseliş da öngörüyor.

LPG'Lİ ARAÇLAR GÜVENLİ

İpragaz umumi Müdür Yardımcısı Eyüp aratay ise otogaz ile çalışan vasıtaların son derece güvenli olduğunu söyledi. aratay, 'Makine Mühendisleri Odası sebebi ile yapılan son incelemeler otogaz kullanan vasıtaların son derece güvenli olduğunu bir defa daha gösterdi. Son devirde vasıta ve enjeksiyon teknolojisinde yaşanan gelişmelerle riskler nerdeyse sıfırlandı. Dolayısıyla AB ülkelerinin hiçbirinde otogazlı vasıtaların AVM yada kapalı otoparklara girişi yasak değil' diye konuştu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar