Kütük tomruğundan 35 bin TL’lik yatak

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen MODEKS 2014, 2. Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nda birbirinden ilginç modeller sergileniyor.

Google Haberlere Abone ol
Kütük tomruğundan 35 bin TL’lik yatak

TÜYAP Bursa Fuarcılık tarafından düzenlenen MODEKS 2014, 2. Mobilya, Dekorasyon ve Aksesuarları Fuarı’nda birbirinden ilginç modeller sergileniyor. İnegöllü bir firma tarafından üretilen ‘Saltanat Yatağı’ Umman Bayındırlık Bakanlığı'na 35 bin liraya satıldı.

MODEKS 2014 Fuarı’na İnegöl’den katılan Furnilya firması tarafından üretilen yatağın bazası, tomruktan oluşan ilginç tasarım 9 çam ağacı tomruğundan yapılmış. Altına monte edilen renkli ışıklarla havada kalıyor izlenimi verilmiş. Firma Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akay, genelde ekonomik modüler ürünler yaptıklarını belirterek, “Çam ağacından oluşan kütük veya tomruk denilen bu yatağı tasarladığımız için mutluyuz.” dedi.

Tomruk yatak tasarımının ekonomik ürünleri sergilemek ve onların üretimini tanıtmak adına yaptıklarını anlatan Akay, “Ancak böyle düşünürken Arap ülkeleri ve emirlerinden gelen yoğun talep üzerine bunu seri üretme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

UMMAN’A 35 BİN LİRAYA SATILDI

Saltanat yatağın, bilinen tomruk ve kütüklerden yapıldığını anlatan Ahmet Akay, şunları söyledi: “Bunun diğerlerinden farkı daha dayanıklı olması. 5 yıl garantiye sahip olması, çelik aksamı ciddi bir şekilde daha çok kalite getirdiği için garantisi de iyi. Bu yatak ilk olarak 35 bin liraya Umman’daki bayındırlık bakanlığına satıldı. Yatak taşınırken 9 parçaya bölünebiliyor.”

Yatağın kendinden ışıklı olduğunu anlatan Ahmet Akay, “Işık sayesinde tomruklar havada kalıyor izlenimi verdik. El işçiliğini ustalarımız kapitolo denilen bir desenle yaptı. Patenti ve tasarımı bana ait. Tasarım olarak 15 kişilik ciddi bir ekibimiz var ve onların da görüşlerini alarak bu tür tasarımlar çıkarıyoruz.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar