Kredi kartına taksit yaptıran, tatili geceliği 35 liraya getiriyor

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koray Akman, kredi kartına taksit yaptırılabilen erken rezervasyon fırsatlarıyla geceliği 35 TL’ye tatil yapmanın mümkün olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kredi kartına taksit yaptıran, tatili geceliği 35 liraya getiriyor

İzmir Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Koray Akman, kredi kartına taksit yaptırılabilen erken rezervasyon fırsatlarıyla geceliği 35 TL’ye tatil yapmanın mümkün olduğunu söyledi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından kredi kartına taksitle tatil uygulamasının sınırlandırılmasından vazgeçildiğini Akman, geçen yıl 2,5 milyon kişinin erken rezervasyonla tatil yaptığını, gelecek 10 yılda bunun 7,5 milyon kişiye ulaşmasının hedeflendiğini söyledi.

Sistemin, yedi sekiz ay önceden taksitle ve yüzde 50’ye varan indirimlerle tatil imkanı sunduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Akman, “Bu kampanya tüketicilere ucuz tatil imkânı sağlamanın yanında, ölü sezon olan kış aylarında turizm işletmelerine nakit akışı da yaratmakta ve bu işletmelerin sezonla ilgili planlarını şimdiden daha net bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Eğer kredi kartına taksit sınırlaması gelmiş olsaydı, satışların yüzde 90'ı taksitle yapılmakta olan sistem tıkanacaktı.” dedi. Yurtiçi ve KKTC'de en çok talep gören yerlerin Belek, Kemer, Alanya, Bodrum, Çeşme, Girne, Bafra ve Marmaris olduğunu, erken rezervasyonla şu anda Marmaris ve Bodrum’da gecesi 35 TL’ye her şey dahil otel bulunabildiğini vurgulayan Akman, “Antalya’da fiyatlar biraz daha yükseliyor. Tabii ki tesisin statüsü ve hizmetleri arttıkça fiyat, gecelik ultra dahil 580 TL’ye kadar artıyor. Yurtdışı turlarında ise özellikle İspanya, İtalya, Paris, Orta Avrupa, Balkanlar ve Benelüks ülkeleri, en çok talep gören destinasyonlar. Bu destinasyonlarda fiyat aralığı, 340 ile 850 euro arasında.” şeklinde konuştu.

PLANINIZ DEĞİŞSE BİLE ERKEN REZERVASYON SİGORTASI VAR

Koray Akman, mayıs sonuna kadar devam etmesi beklenen kampanyalarda ilk etap indirimlerin yüzde 40-50 düzeyinde olduğuna ancak hazirana yaklaştıkça oranların kademeli olarak azaldığına dikkat çekti. İşten izin alamama ya da zorunlu plan değişikliği endişesi yaşayanlara da erken rezervasyon sigortası olduğunu hatırlatan Akman, “Tüketiciler, 2013 yılından beri uygulanan ve tatil tutarlarının sadece yüzde 1′i kadar bedelle, yani 10-20 lira gibi bir rakam ödeyerek sahip olacakları erken rezervasyon sigortasıyla tatillerine 72 saat kala koşulsuz iptal hakkına sahipler.” dedi.

SAHTE ACENTELERE DİKKAT

Sahte turizm acenteleri yüzünden yaşanabilecek mağduriyetlere de dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Akman, “Risklerini ortadan kaldırmak isteyen tüketiciler, tatil satın aldığı işletmelerin TÜRSAB üyesi olduğunu gösteren ve acentelerin duvarlarında görünür bir yerde asılı durma zorunluluğu olan Seyahat Acentesi İşletme Belgesi'ni görmeden para ödememeli ve tatil sözleşmesinin bir örneğini, ödeme belgeleriyle beraber mutlaka saklamalı.” uyarısında bulundu. CİHAN

Yorumlar