Kredi Kartı Borçlarına Af Formülü

CHP yönetimi on binlerce insanın borcunu ödeyemediği için batağa saplandığı, aile facialarının yaşandığı kredi kartları sorununa çözüm için 'af' formülü üzerinde çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Kredi Kartı Borçlarına Af Formülü

'Demokrasi, medya özgürlüğü entellektüellerin alaka alanında, vatandaşın merakını çekmiyor' diyen CHP Lideri CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun umumi seçim stratejsinin temel eksenini 'yoksullukla mücadele'ye dönük iktisat politikaları oluşturacak. CHP yönetiminin 'sır' bu şeklinde sakladığı projenin en iri ayağını ise 'kredi kartlı borçlarına af' oluşturacak.

ÖNCELİK EKONOMİ OLDU

CHP Lideri CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerine dönük birtakım kesimlerden gelen kampanyanın temel eksenine 'özgürlük söylemi'ni oturtması yönündeki önerilere karşın, önceliğini iktisat şekilde belirledi. Bu kapsamda önce Kılıçdaroğlu'nun umumi başkanlığı zamanında çıkış yapmasını sağlayan, fakat 'kamuoyuna yeterince anlatamadık' diye yakındığı 'aile sigortası' projesi tekrardan revize edilecek. CHP Lideri'nin 'vaat çantası'nda, emeklilere dönük ise iki dini bayramda birer 'ikramiye' verilmesi bulunacak.

PROJENİN AYRINTILARI GİZLENİYOR

Sır bu şeklinde saklanıyor Ancak CHP Lideri'nin seçim meydanlarındaki en iri kozu ise derhal her ailede en az bir bireyde olan ve oldukça çok aileyi de 'borçları'yla yıkan 'kredi kartları' olacak. Bu kapsamda kredi kartı borçlularına 'af' getirilmesine dönük plan üstünde çalışılıyor. CHP yönetimi, projeyi politik rakiplerinin 'kopyalamamaması' için giz bu şeklinde saklıyor. Henüz bilgileri netleşmemekle birlikte, borç silme bütün kesimleri değil, belirgin gelir grubu ve borç limitini kapsayacak ve hangi fondan karşılanacağı da projede anlatılacak. Projenin ne süre kamuoyuna açıklanacağını da parti yönetimi daha sonra belirleyecek.

5.8 MİLYAR LİRALIK BORÇ VAR

Kredi kartı borçlarının 5.8 milyar liraya yaklaştığı Türkiye'de, bankaların kullandırdığı kredi kartı sayısı ise 57 milyon 7 bine çıktı. Merkez Bankası verilerine nazaran bankalarda takibe giren kredi kartı borcu 20 Şubat haftasında 5 milyar 795 milyon 446 bin liraya ulaştı. Mevduat bankalarında tasfiye olunacak kredi kartı borçları yüzde 10.39 yükselişla 5 milyar 646 milyon 661 bin liraya çıkarken, katılım bankalarında yüzde 9.34 azalışla 148 milyon 785 bin lira oldu. Bankacılık sektöründe Aralık 2014 itibarıyla 32 mevduat, 13 kalkınma ve yatırım, dört de katılım bankası olmak üzere yekün 49 banka bulunuyor. Bu bankaların üçü kamu, 10 tanesi özel, 19 tanesi de yabancı sermayeli. (Kaynak:Cumhuriyet)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar