Kösemusul: Büyümedeki olumlu tablo memnuniyet verici

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, büyümedeki olumlu tablonun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Kösemusul: Büyümedeki olumlu tablo memnuniyet verici

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, büyümedeki olumlu tablonun memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Mahmut Kösemusul, yaptığı açıklamada Türkiye ekonomisinin Avrupa'ya göre hızlı büyümeye devam ettiğini ifade etti. Orta Vadeli Program'da Türkiye ekonomisinin 2013'te ilk etapta belirlenen yüzde 4 büyüme daha sonra yıllık büyüme anlamında yüzde 3,6 olarak revize edildiğini kaydeden Kösemusul, "Ancak 3. çeyrekte görünen tablo odur ki, hükümetin orta vadeli planda belirledikleri ilk hedefin yerine getirilmemesi için hiçbir sebep yok. 3. çeyrekte de büyüme tahminlerinin üzerinde gerçekleşmesinde ilimizin rakamlarının da etkisi var. Özellikle otomotiv sektöründeki gelişmeler motivemizi artırıyor. Diğer sektörlerde de rakamları artırıcı çalışmalarımız var. Mobilya, süs bitkiciliği gıda sektörü ile ilgili de yeni yatırımlar konusunda gelişmeler bulunmaktadır. E- Ticaret projemizin de devreye girmesiyle olumlu etkimiz daha da büyüyecektir." dedi.

Ekonomideki istikrarlı büyümenin iş dünyası için ciddi bir güven ortamı oluşturduğunu ve yatırımların önünü açtığını anlatan Kösemusul, şunları dedi; "Ekonomik büyüme ve iş dünyasının yatırım psikolojisi bir kısır döngü şeklinde birbirilerinin gelişimini ya da gerilemesini etkiler. Bu anlamda değerlendirildiğinde ekonomideki olumlu gidişat ve dünya ekseninde Türkiye'nin dik duruşu, iş dünyamızın cesaretini artırırken geleceğe dair hedeflerini de o oranda büyük tutmaları adına olumlu katkı sağlıyor. Bugün, hala krizden tam olarak çıkamamış AB ekonomisi, neredeyse 2 yıl aradan sonra 2013'ün ikinci çeyreğinde binde 3 büyüyebildi. 3. çeyrekte ise binde 1 büyüme kaydetti. Bu açıdan düşündüğümüzde Türkiye, Avrupa pazarında da atağa devam ediyor. Ancak ekonomideki tedbiri elden bırakmamak da önemli." CİHAN

Yorumlar