KONUTDER yeniden açıldı

İSTANBUL (AA) - Daha önce 15 Temmuz sonrasında Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kapatılan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) yeniden...

Google Haberlere Abone ol
KONUTDER yeniden açıldı

İSTANBUL (AA) - Daha önce 15 Temmuz sonrasında Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kapatılan Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) yeniden açıldı.

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, derneğin kapatıldığını Resmi Gazete'de gördükleri andan itibaren bir yanlışlık olduğunu her fırsatta dile getirdiklerini anımsattı.

İlk günden itibaren de bu kararın düzeltilmesi için tüm resmi kurumlar nezdinde, resmi yazışmalarla İçişleri Bakanlığı'na müracaatta bulunduklarını aktaran Çelik, "Yine ilk günden itibaren derneğimizin kapanmasında bir yanlışlık olduğu ve Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) kapanan bir kurumun açılmasının yeni bir KHK'yla mümkün olacağı resmi kaynaklar tarafından bize iletildi." ifadelerini kullandı.

Çelik, kendilerinin de bu kapsamdaki ilk KHK'nın çıkacağı günü beklemeye başladıklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu KHK da bugün Resmi Gazete'de yayımlandı ve KONUTDER açıldı. Mutluyuz. KONUTDER, bundan sonraki süreçte de, kaldığı yerden aynı şevkle, hem sektörümüzün hem de ülke ekonomimizin gelişmesi için çalışmaya devam edecektir."

KONUTDER üyeleri, bugüne kadar 250 binin üzerinde konutun inşasına imza attı.

Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 3 milyar dolarlık bir katma değer yaratan KONUTDER üyesi firmalar, yaklaşık 50 bin kişiye de doğrudan ve dolaylı olarak istihdam sağlıyor.

Yorumlar