Konut Batağının Son Kurbanı Pilotlar Oldu

Esenyurt'da 150'den fazla pilotun da bulunduğu yüzlerce aile 4 yıl önce bir konut projesinden ev aldı. Temel atılmayıp arsa elden gidince, aileler suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Konut Batağının Son Kurbanı Pilotlar Oldu

İstanbul Esenyurt bölgesindeki yarım kalan oldukça çok projeden birisi de aralık 2010'da kurulan Saylan İnşaat'ın (Saylan Gıda Turizm ve İnşaat Dış Ticaret) giriştiği planlar oldu. Şirket yetkilileri, henüz temeli atılmayan projede olan konutları ikili ilişkileri kullanarak pazarlamaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ, Ulaşım A.Ş., İstanbul Halk Ekmek'in yanı paradigma Türkiye Havayolu Pilotları Vakfı (PİLVAK) konutların pazarlandığı sahaların başında yer aldı.

HAVAYOLU ÇALIŞANLARI DA PARA YATIRDI

PİLVAK üyelerine gönderdiği mesajlarda, projenin kendi denetimlerinde yapılacağını, kuruluş hesaplarına yatırılacak paraların bloke edileceği bilgisi paylaşıldı. Havayolu çalışanlarına satılan dairelerin fiyatı 70 bin TL şekilde belirlendi. THY'de görevli pilotlarının da aralarında olduğu 300'e yakın havayolu çalışanı ile sözleşme imzalandı.
Sözleşmelerin bir kısmı PİLVAK merkezinde imzalandı. Paralar, Saylan İnşaat'ın banka adına yatırıldı. Şirket sahipleri, planların yapılacağı arsaların kendilerine ilişkin olduğunu söyledi. Evler 24 ay içerisinde teslim olacaktı. Tapular ise sözleşmeden 3 ay sonra teslim edilecekti.

ARSADA ONLARCA HACİZ

Ancak zamanla projeden bir devinim olmadığını gören daire sahiplerinin huzursuzluğu artama başladı. Şirket yetkilileri, sorunun bölgedeki bayındırlık sorunundan kaynaklandığını anlatım etti. Bazı ev malikleri paralarını almak istese de bunu başaramadı. İcra takibi oluşturan ev malikleri arsa üstüne haciz şerhi koymaya başladı. Ancak yapılan tetkikler sonrası arsa üstünde hem bankanın hem de fazla aşırı sayıda alacaklının da 90'ana yakın haciz şerhi koydurduğu anlaşıldı. Ev malikleri ödedikleri paraların izini sürdükçe yeni bilgilere ulaştı. Şirket yetkililerinin kendi paraları ile öteki firmalar üstünden öteki planlar geliştirdiğini öğrenen ev malikleri nakit yatırdıkları şirketin de el değiştirdiğini öğrendi.

'ORGANİZE DOLANDIRICILIK VAR'

Taraflarla yaptıkları görüşmelerden de netice alamayan ev malikleri son deva savcılıklara başvurmaya başladı. Hazırlanan suç duyurusu dilekçelerinde, şüphelilerin 'dolandırıcılık' hedefi ile devinim ettikleri iddia edildi. Organize bir şekilde yapılan işlemler için fazla aşırı sayıda şirketin kurulduğunu, paraların öteki şirketlere aktarıldığı savunuldu. Suçlanan adlar içerisinde Saylan İnşaat'ın eski sahiplerinde Osman T., PİLVAK eski başkanı Erhan Ç., İstanbul İl hususi İdaresi'nde daire başkanı şekilde vazife oluşturan Bilal D. ile müşterek kuruluş yetkilileri Ömer Faruk K., Cemal S., M. Ali K.'in ismi yer aldı. (Kaynak:Hürriyet)

GÜNCEL FAİZ ORANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar