"KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri"ne son başvuru 16 Ağustos

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: - "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri başvuruları başladı, müracaatlar 'www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr' internet adresinden, 16 Ağustos'a kadar yapılabilecek" - "3 ana, 9 alt kategoride verilecek ödüller için her dalda 5'er olmak üzere 45 finalist belirlenecek" - "Belirlenen birincilere bir yıl ödül logosu kullanım hakkı verilecek ve kategori birincilerine yurt dışı iş gezisi ödülü sunulacak"

Google Haberlere Abone ol
"KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri"ne son başvuru 16 Ağustos

ANKARA (AA) - MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" başvurularının başladığını bildirerek, müracaatların "www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr" internet adresinden, 16 Ağustos'a kadar yapılabileceğini belirtti.

Bakan Işık, AA muhabirine, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" başvurularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

KOSGEB'in, girişimci ve KOBİ'lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak misyonuyla, rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik hizmetler sunduğunu anlatan Işık, bu kapsamda başarılı olanların ödüllendirildiğini söyledi.

Işık, ilki 2012 yılında gerçekleştirilen "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" uygulamasına söz konusu yılda bin 108, 2013 yılında 3 bin 58, 2014 yılında 3 bin 403 ve 2015 yılında ise 3 bin 673 başvuru yapıldığını hatırlattı.

Başvuruların yıllar itibarıyla arttığına dikkati çeken Işık, bunun girişimcilik ekosistemi açısından sevindirici olduğunu dile getirdi. "5. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri" başvurularının başladığını bildiren Işık, müracaatların, "www.kobivegirisimcilikodulleri.gov.tr" internet adresinden, 16 Ağustos'a kadar yapılabileceğini belirtti.

- "Kategori birincilerine yurt dışı i̇ş gezisi ödülü"

Işık, 3 ana, 9 alt kategoride verilecek ödüller için her dalda 5'er olmak üzere 45 finalistin belirleneceğini kaydetti.

Başvuruların ülke genelinde alınacağına değinen Işık, KOBİ ve girişimcilere çağrıda bulunarak, değerlendirme süreci hakkında şu bilgileri verdi:

"Sistemsel değerlendirme, İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması Düzey II'de yer alan 26 bölge özelinde yapılacak ve 26 bölgenin her bir kategoride en iyi puanı alan 3 işletmesi belirlenecek. KOSGEB müdürlükleri bu işletmeleri ön değerlendirmeye tabi tutacak, onaylanan başvurular, bölgesel değerlendirme komisyonlarına iletilecek. Bu komisyon, tanımlanan kriterlere göre bölge birincilerini belirleyecek. Bölgesel değerlendirmede 26 bölgede 1. olan başvurulardan; kategori bazında toplam puanı en yüksek olan 5’er başvuru belirlenecek ve Değerlendirme Jürisi marifetiyle ödüllendirilecek işletmeler seçilecek."

Işık, bölgesel değerlendirme sonucunda belirlenen birincilere bir yıl ödül logosu kullanım hakkı verileceğini ve kategori birincilerine yurt dışı i̇ş gezisi ödülü sunulacağına işaret ederek, söz konusu uygulamaların, ödül töreninin markalaşmasına da katkı sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar