Kızgın Kuşlar'ın bayi satışlarında büyük düşüş

Dünyanın en büyük mobil oyunlarından biri olan Angry Birds, 2013 yılında satış gelirlerinde büyük düşüş yaşadı. Finlandiya’nın dünyaca ünlü oyun şirketi Rovio, bayi satışlarındaki büyüme günlerini geride bırakarak 2013 yılında...

Google Haberlere Abone ol
Kızgın Kuşlar'ın bayi satışlarında büyük düşüş

Dünyanın en büyük mobil oyunlarından biri olan Angry Birds, 2013 yılında satış gelirlerinde büyük düşüş yaşadı.

Finlandiya’nın dünyaca ünlü oyun şirketi Rovio, bayi satışlarındaki büyüme günlerini geride bırakarak 2013 yılında sadece 36,5 milyon Euro ciro yapabildi.

Rovio, Angry Birds oyun şirketi, 2010 yılında 6,5 milyon, 2011’de 75,6 milyon 2012 yılında ise 152,2 milyon Euro'luk bayi satışı yaparak büyüme başarısı göstermişti. Ancak, 2013 yılında gerileme yaşayan Angry Birds bayilerden sadece 36,5 milyon Euro satış yapabildi. Rovio şirketi başarılı gidişatının ardından geçtiğimiz yıl işçi sayısını 500’den 850 kişiye çıkarmıştı.

Zayıflayan büyüme oranının bir ölçüde mobil oyun sektöründeki son değişikliklere bağlı olduğu belirtiliyor. Angry Birds halen ABD'de en çok satılan iPhone uygulamaları listesinde 169. sırada yer alıyor. Rovio oyun şirketi geçen yıl ürün satışlarından yüzde 47 pay elde etmişti.

2 milyardan fazla kez indirilme başarısı gösteren Angry Birds piyasadaki en popüler oyunlardan biri oldu. Oyun; Android, Symbian ve Windows Mobile gibi platformlarda yer almasının yanı sıra oyun konsolları ve bilgisayarlar için de tasarlanmış ve hatta oyun karakterlerinin yer aldığı film ve dizi projeleri gündeme gelmişti. CİHAN

Yorumlar