Kazaklar Türk tekstiline akın etti

Türk tekstili Kazakistan'da bir kez daha görücüye çıktı. Ülkenin en büyük kenti Almatı'daki Ata Kent Fuar Merkezi'nde yapılan fuara Türk tekstil firmaları adeta çıkarma yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Kazaklar Türk tekstiline akın etti

Türk tekstili Kazakistan'da bir kez daha görücüye çıktı. Ülkenin en büyük kenti Almatı'daki Ata Kent Fuar Merkezi'nde yapılan fuara Türk tekstil firmaları adeta çıkarma yaptı. Türkel Fuarcılık tarafından Atakent Fuar Merkezi’nde düzenlenen “HOMEDECO Uluslararası Ev Tekstili, Zücaciye ve Dekorasyon Fuarı", ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Bu sene 8. kez düzenlenen fuara Brillant, Süper Tekstil, Kısmet Tekstil, Turkuaz Tekstil, Özkaymak, Boyteks, Nil Tekstil, Verona, Bezmez, Maya Tekstil ve Zugo gibi Türkiye’nin alanındaki en büyük firmaları katılıyor.
Türkel Fuarcılık, ev tekstili ve dekorasyon sektöründe faaliyet gösteren Türk firmaları için Moskova ve Kiev’den sonra, yeni bir pazar kapısı olarak sunduğu Almatı HOMEDECO Fuarı ile profesyonel alıcılara ulaşmayı amaçlıyor.

Ev tekstili sektörü açısından oldukça cazip bir pazar olan Kazakistan ve Orta Asya pazarındaki potansiyel müşterilere fuar vesilesi ile ulaşılmasının önemli fırsatlar doğurduğunu dile getiren yetkililer, Türk tekstil ürünlerinin Kazakistan’da büyük rağbet gördüğünün altını çizdi.

Türkiye ve Kazakistan arasındaki ekonomik ilişkilerin özellikle son yıllarda önemli ölçüde ivme kazanmasını, Türk tekstil sektörü için de önemli bir ihracat kapısı olarak yorumlayan uzmanlar, Türkiye menşeli ürünlerin Kazak pazarında olumlu bir imajı bulunduğuna dikkat çekiyor. Fuarı Almatı Başkonsolosu Suphi Atan ile beraber ziyaret eden Ticaret Ateşesi Derviş Öztürk, Türk ürünlerinin hali hazırdaki olumlu imajının ülkede yürütülecek yoğun tanıtım faaliyetleri ile güçlendirilmesinde yarar görüldüğünü belirterek; başta ihtisas fuarları olmak üzere ülkede düzenlenen fuarlara katılımın büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kazakistan'ın Türkiye için son derece önemli bir pazar olduğunu belirten Öztürk, Türk işadamlarının bu pazarda ve sektörde daha fazla iş yapmaları gerektiğini ifade etti.

4 gün boyunca açık kalacak fuarda, giyim ve ev tekstil ürünlerinin yanı sıra, perde, zücaciye, ev aletleri, el sanatları, kozmetik ve dekoratif ürünler sergileniyor.

Kazakistan, Orta Asya Türk Cumhuriyetleri içinde hali hazırda en elverişli iş ortamını sağlayan ülke olmakla birlikte sahip olduğu ekonomik kaynaklar itibariyle de Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri için de oldukça güçlü bir konumda bulunuyor. CİHAN

Yorumlar