Kazakistan’da Geleceğin Enerjisi Forumu

“Mevcut petrol fiyatlarına rağmen Kazakistan yatırım çekmeye devam ediyor"

Google Haberlere Abone ol
Kazakistan’da Geleceğin Enerjisi Forumu
Kazakistan Enerji Bakanı Kanat Bozumbayev, düşük petrol fiyatlarına rağmen, Kazakistan’ın yatırım çekmeye devam ettiğini söyledi.

Astana EXPO 2017 uluslararası fuarı kapsamında Radisson Otel'de düzenlenen Geleceğin Enerjisi Forumu'na katılan Kazakistan Enerji Bakanı Bozumbayev, yaptığı konuşmada, petrol ve doğal gazın ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli rolü olduğunu vurgulayarak, “Mevcut petrol fiyatlarına rağmen Kazakistan, yatırım çekmeye devam etmektedir. Haziran ayında Shell, Chevron, ExxonMobil, Lukoil ve Kazmunaygaz şirketleri Tengiz havzasında 37 milyar dolarlık yatırım artırma kararı aldı.” ifadesini kullandı.

Dünyadaki en büyük petrol havzalarından biri olan Hazar’daki Kaşağan'ın da yakın zamanda faaliyete geçeceğini hatırlatan Bozumbayev, dünyadaki trend ve enerji ihtiyacı dikkate alındığında, doğal gazın Kazakistan’ın kalkınmasında öncelikli rol üstlendiğini kaydetti.

Bozumbayev, Kazakistan'daki doğal gaz üretimindeki artışla kömür kullanımının düşeceğini de belirtti.

Astana'da devam eden ve iki gün sürecek forumun açılış konuşmasını yapan Astana EXPO 2017 ulusal şirketi yönetim kurulu başkanı Ahmetjan Yesimov da, forumda modern enerjiye evrensel erişimin sağlanması, yeşil teknoloji, istikrarlı enerji potansiyeli, enerji verimliliği ve çevreye zararlı gaz atıklarının azaltılması konularının ele alınacağını belitti.

Yorumlar