Karkey Irak'taki elektrik üretimini durdurdu

Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Fethi: "Basra kentinde 415 megawatt elektrik üreten Türk şirketi Karkey'e bakanlığımız tarafından gerekli ödeme yapılmadığından şirket elektrik üretimini durdurdu" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Karkey Irak'taki elektrik üretimini durdurdu
Irak Elektrik Bakanlığı, ülkenin güneyindeki Basra kentinde elektrik üreten Türk şirketi Karkey'in biriken borçların ödenmemesinden dolayı elektrik üretimini durdurduğunu belirtti.

Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Fethi yaptığı açıklamada, "Basra kentinde 415 megawatt elektrik üreten Türk şirketi Karkey'e bakanlığımız tarafından gerekli ödeme yapılmadığından şirket elektrik üretimini durdurdu." ifadelerini kullandı.

Bakanlık ve şirket arasında imzalanan anlaşmaya değinen Fethi, "Haziran'dan Ekim ayına kadar temin edilecek 415 megawatt elektrik için 85 milyon dolar ödemenin yapılması gerekiyordu ancak şu ana kadar gerekli ödeme yapılmadığı için elektrik üretimi şirket tarafından durduruldu." bilgisini paylaştı.

Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi, geçen perşembe günü AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk şirketi Karkey'e 85 milyon dolar borçlu olduklarını ve şu ana kadar 15 milyon dolar ödeme yaptıklarını kaydetmişti.

Yorumlar