Karadeniz'e Akın Eden Araplar Ordu'dan 100 Konut Aldı

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistlerin, 100 konut aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Karadeniz'e Akın Eden Araplar Ordu'dan 100 Konut Aldı

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, son zamanlarda bilhassa Doğu Karadenize akın eden Arap turistlerin, mülk almaya yöneldiğini söyledi. Geçen sene Ordu'da 15 bini yabancı olmak üzere 344 bin turistin konakladığını belirten Toparlak, 'Bunlardan 3 bine yakın Arap turist kentimize geldi, satın aldıkları ve kiraladıkları evlerde konakladı. Şu esas kadar Araplar Ordu'da 100 mesken aldı' dedi.

MÜLK SAHİBİ ARAPLARIN SAYISI GİDEREK ARTIYOR

Uğur Toparlak, kenti ziyaret eden turist sayısında son zamanlarda yükseliş yaşandığına dikkat çekti. 2013 yılında şehirde 14 bini yabancı, 294 bin turist konakladığını geçen sene ise 15 bini yabancı, 344 bin turistin Ordu'yu ziyaret ettiğini vurgulayan Uğur Toparlak, mülk sahibi bulunan Arapların sayısında da yükseliş yaşandığını kaydetti.

İl Müdürü Toparlak, son zamanlarda Doğu Karadeniz'e akın eden Arap turistlerin Ordu'dan da mülk almaya yöneldiğini, 4 sene arasında Araplar'ın 100 mesken satın aldığını dile getirdi.

'ARAPLAR YAYLALARDAN ARAZİ BAKIYOR'

Toparlak, 'Kentimizde geçen sene 344 bin turist konakladı. Bunun 15 bini yabancı turistten oluştu. Geçen sene 3 bine yakın Arap turist geldi ve satın aldıkları, kiraladıkları konutlarda kaldı. Araplar ekseriyetle Kabadüz, Çambaşı ve Aybastı Perşembe yaylalarını tercih ediyor. Konut alanlar Ramazan ayını ve yaz dönemini burada geçiriyor. Yaylalarda turizm amaçlı kazanç yapmak dileyen Arap yatırımcılar da var. Yaylalardan arazi araştırıyorlar.' dedi.

ORDU, TURİZMDE YÜKSELMEYİ HEDEFLİYOR

Mart ayı sonu itibarıyla tamamlanması planlanan Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde denize dolguyla inşaat çalışması devam eden Ordu-Giresun havalimanında tarifeli seferlerin başlamasıyla kente ati turist sayısında önemli yükseliş yaşanmasını beklediklerini de söyleyen Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak şunları söyledi:

'Bizim bu yılki misyonumuz tanıtımlarımızla kente 500 binin üstünde turist çekmek. Karadeniz'de 11 ili kapsayan Turizmde Bölgesel İşbirliği ve Güç Birliği Projesi kapsamında kentimizde turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik kimi çalışmalar yapacağız. Bu sene Ordu-Giresun havalimanı, Karadeniz-Akdeniz yolu tamamlanarak hizmete açılmasıyla turist sayısında yükseliş yaşanmasını beklemekteyiz. Tur operatörleriyle görüştük, bu sene ilk kez Ordu'nun yaylalarına tabiat turu düzenlenecek. Tura gelenlar Ordu'nun yaylalarını dolaşarak bitkisel güzelliklerini keşfedecek. Ayrıca Ordu'nun türkülere konu bulunan derelerinin turizme kazandırılması için de çalışıyoruz. Kentimizde tabiat turizminin beraberinde yamaç paraşütü, tabiat sporları, kanyonlar, çiçek türleri, yürüyüş rotalarıyla ziyaretçilere seçenek turizm imkanları da sunulabilmekte.'

SİZE EN UYGUN EV İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar