'Kara Cuma' rezaletine vatandaştan tepki

ABD merkezli 'alışveriş çılgınlığı' kampanyasına 'Kara Cuma' adı verilerek Müslümanların kutsal gününe hakaret edilmesine vatandaştan tepki geldi. Bolu'da bir grup vatandaş, AVM'lerde Amerikan merkezli 'Black Friday' kampanyasını ifşa ederek kampanyaya katılan firmalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Kara Cuma' rezaletine vatandaştan tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi 

ABD'de yaşanan alışveriş çılgınlığına verilen 'Kara Cuma' ismi Müslümanların tepkisini çekiyor. Bolu'da bir grup vatandaş, ünlü markaların bulunduğu alışveriş merkezlerine giderek Amerikan merkezli 'Kara Cuma' kampanyasına katılan mağazalara tepki gösterdi. Türkiye'nin Müslüman bir ülke olduğunu, Amerikan merkezli kampanyanın Müslüman değerlerine hakaret ettiğini belirten vatandaşlar, kampanyaya katılan mağazaları sosyal medya üzerinden ifşa etti. Mağazaları tek tek dolaşan vatandaşlar, mağaza yetkililerinden, Müslümanlara hakaret eden kampanyadan vazgeçmeleri istendi. 

Kampanyanın Türkiye'de de başlatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yapılanın Müslüman değerlerine aleni bir şekilde hakaret olduğunu, Türkiye gibi bir ülkede de mağazaların buna dahil olmalarının kabul edilemez olduğunu belirtti. 

ŞÜKRAN GÜNÜN'NDEN SONRAKİ İLK CUMA

1950'li yıllardan bu yana ABD'de kutlanan 'Kara Cuma' isimli 'Black Friday' alışveriş kampanyasına neden 'Kara Cuma' dendiği bilinmiyor. Hristiyanların Şükran Günü kutlamalarının sonrasındaki ilk güne "Kara Cuma" denmesi ise dikkat çekiyor. Kampanya boyunca Amerika genelinde alışveriş mağazalarında insanlık dışı görüntüler yaşanıyor. İnsanların indirimli ürünlerden alabilmek için birbirlerini ezdikleri görülüyor. Bazı eyaletlerde izdiham nedeniyle insanların öldüğü görülüyor. 

İSLAM ÜLKELERİNDE YAPILMASINA TEPKİ

Bazı yorumculara göre bu alışveriş günlerinin yaşanan izdiham nedeniyle kabusa dönüştürülmesi nedeniyle bugüne 'Kara Cuma' adı verildi. Ancak yine de Müslümanlar için bayram olarak kabul edilen mübarek güne 'kara' demek hakaret olarak kabul ediliyor. Özellikle İslam ülkelerindeki alışveriş mağazalarının bugüne iştirak etmeleri ise kabul edilemez. 

Yorumlar