Kadışehri’nde ekolojik oyuncak üretilecek

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 'Ekolojik Oyuncak Projesi'nin kabul edilmesiyle ilçede ekolojik oyuncak ve eğitim materyali üretilecek.

Google Haberlere Abone ol
Kadışehri’nde ekolojik oyuncak üretilecek

Kadışehri Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan 'Ekolojik Oyuncak Projesi'nin kabul edilmesiyle ilçede ekolojik oyuncak ve eğitim materyali üretilecek. Kaymakamlık tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunulan proje kapsamında kurulacak atölyeyle ilçede özellikle çocuk sağlığına zararlı olmayan, kanserojen madde içermeyen ekolojik oyuncaklar ve eğitim materyali üretimi yapılacak.

Kaymakam Ali Doğan, yaptığı açıklamada, projenin il ve ilçe açısından ekonomik ve sosyal anlamda önemli katkıları olacağını belirterek, projenin bakanlık tarafından kabul görmesine çok sevindiklerini söyledi. Kaymakam Doğan, "Bu proje konusu ilimiz ve ilçemiz için yeni bir saha olacak. Proje kapsamında en az 40 vatandaşımızı ahşap işçiliği konusunda yaklaşık 6 ay boyunca eğitip istihdam edeceğiz. Kuracağımız atölye, ahşap pek çok ürün üretme kapasitesine sahip olacak. Ekolojik oyuncak, eğitim materyali, hediyelik eşya, Yozgatımıza ait yöresel ürünler, kısacası her tür küçük ahşap ürünü üretebileceğiz. Ürettiğimiz bu ürünlerle hem istihdama hem ilimiz ve ilçemizin tanıtımına hem de çocuk sağlığına katkıda bulunacağız. Projenin uzun ömürlü yani sürdürülebilir olması bizim için çok önemli. Bu konuda gerekli tüm adımları titizlikle atacağız." dedi.

Projenin bazı aşamalardan oluştuğunu ifade eden Doğan, "Öncelikle bir proje ekibi oluşturulacak. Daha sonra bir uygulama atölyesi kurup makine ve ekipman alımını gerçekleştireceğiz. Daha sonra içerisinde engelli bireylerimizin ve kadınlarımızın olduğu kursiyerlere eğitim vereceğiz. Bu süre zarfında piyasa araştırması yapıp ilimizin, çevre il ve ilçelerimizin ahşapla ilgili ihtiyaçlarını tespit edip buna yönelik bir üretim yapacağız." diye konuştu.

Projenin sadece Kadışehri’ne ait olmadığını Yozgat için de önemli olduğunu kaydeden Doğan, "Projeye verilecek her türlü maddi, manevi desteğe ve katkıya açığız. Özellikle neyi, ne kadar üretmemiz ve nasıl pazarlamamız gerektiği konularında özel sektör temsilcilerinin ve meslek kuruluşlarının fikirlerini çok önemsiyoruz. Özellikle ilimizde bulunan önemli eserlerin maketinin yapılması konusunu ciddi ciddi düşünüyoruz. Böylece hediyelik eşya konusunda da alternatiflerimiz artmış olacak. Bu konularda yardımcı olmak isteyen herkese kapımız açık. Yeter ki ilçemizde sürdürülebilir üretim yapılsın ve istihdam sürekliliği sağlansın." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar