Japan Credit Rating Eurasia Başkanı Ökmen:

- "ABD başkanlık seçim sonuçları; küreselleşme eğilimlerinin ve ekonomiler arasındaki pozitif dışsallıkların zayıflayacağı, büyüme oranlarının daha da azalacağı bir döneme girileceği yönünde yeni risklerin oluşacağına işaret etmektedir" - "Küreselleşme karşıtlığı riskinin üreteceği etkilerden kurtulmanın yolu AB standartlarına uyum gücünün yükseltilmesi olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Japan Credit Rating Eurasia Başkanı Ökmen:

İSTANBUL (AA) - Japan Credit Rating (JCR) Eurasia Başkanı Orhan Ökmen, ABD başkanlık seçim sonuçlarının küreselleşme eğilimlerinin engelleneceği yeni bir risk olasılığının ortaya çıkmasına işaret ettiğini ifade etti.

Ökmen, yaptığı yazılı açıklamada, ABD başkanlık seçim sonuçlarının küreselleşme eğilimlerinin ve ekonomiler arasındaki pozitif dışsallıkların zayıflayacağı ve büyüme oranlarının daha da azalacağı bir döneme girileceği yönünde yeni risklerin oluşacağına işaret ettiğini belirtti.

Küreselleşme karşıtlığı riskinin üreteceği etkilerden kurtulmanın yolunun AB standartlarına uyum gücünün yükseltilmesi olacağını kaydeden Ökmen, "Gelişmekte olan ülkeler ve dolayısıyla Türkiye, referans aldığı AB standartlarına uyum seviyesini yükselterek,hukuk egemenliğini artırarak, ortaya çıkan bu küreselleşme karşıtlığı riskinin sebep olacağı ulusal-bölgesel ve global tahribatları azaltmalıdır." ifadelerini kullandı.

Ökmen, yatırımcı algısındaki bozulmaların önüne geçmek, demokrasi seviyesindeki gerileme sürecini durdurmak ve toplumsal tolerans seviyesini yükseltmek için bürokrasi ve kurumlara yeniden kalite ve etkinlik sağlanma çalışmalarının hızla sonuçlandırılması gerektiğini aktardı.

Türk lirasının dış değerindeki zayıflamanın devam etmesinin ekonominin üretim gücünü önemli ölçüde hırpalayacağını belirten Ökmen, "Zira yüksek finansman giderleri ekonomik büyümenin en önemli engelidir. Finansman giderinin en önemli bölümü ise TL değerindeki hızlı kayıplardır. Gelişen ülkeler üzerindeki konjonktürel baskılar Türkiye üzerinde de etkili olmakla birlikte, TL'deki keskin kaybın en belirgin nedeni yatırım ortamına yansıyan siyasi gerilimlerin ürettiği negatif algılardır." açıklamasında bulundu.


Yorumlar