‘İzmir’e yatırım yapmak istiyoruz, ama teşvik sıkıntısı var’

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, İzmir’e yatırım yapmak istediklerini ancak Teşvik Yasası’ndan kaynaklanan bazı sıkıntılar olduğunu söyledi. Dinçer, “Hükümet, İzmir’i teşvik etmiyor.” dedi.    Sabancı...

Google Haberlere Abone ol
‘İzmir’e yatırım yapmak istiyoruz, ama teşvik sıkıntısı var’

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, İzmir’e yatırım yapmak istediklerini ancak Teşvik Yasası’ndan kaynaklanan bazı sıkıntılar olduğunu söyledi. Dinçer, “Hükümet, İzmir’i teşvik etmiyor.” dedi.

    Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Hedefleri ve İzmir’deki Yatırımları Toplantısı, Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer’in katılımıyla, İzmir Ticaret Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya AvivaSA, Aksigorta, CarrefourSA, TeknoSA ve KlikSA genel müdürleri de katıldı. Toplantının açılışında konuşan İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Sabancı Topluluğu’nun Türkiye’nin istihdam, üretim ve ihracatına önemli katkılar sağladığını söyledi.

    Sabancı Grubu’nun pek çok sanayi alanında büyük yatırımlarının olduğunu belirten Demirtaş, “Ama İzmir’de sanırım mağazalarınız dışında grubunuzun fazla üretim tesisi yok. Bir tek Torbalı’da Philip Morris’in bir fabrikası var ama bizim için yeterli değil. Bu konuda beklentimiz olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi. Sabancı Topluluğu’nun bundan sonraki sanayi yatırımlarına ilişkin plan ve programlarında İzmir’i düşünmesini isteyen Demirtaş, “İzmir bir yatırım ve tatil cenneti. 13 organize sanayi bölgemiz var. Arsa fiyatları ucuz. Her türlü altyapı hazır. Sizi İzmir'de yatırıma davet ediyoruz. Sizi daha çok şirketlerinizle İzmir'de görmek istiyoruz." diye konuştu.

    Perakende ve sigorta şirketlerinin İzmir yatırımları hakkında bilgi veren Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, neresi doğruysa oraya yatırım yaptıklarını söyledi. Brisa'nın 300 milyon dolarlık yatırımla lastik üretecek ikinci tesisi için İzmir yerine Akhisar'ı tercih ettiklerini belirten Dinçer, "Belki hükümet de burayı teşvik etmiyor. Bizim Adapazarı'nda Brisa fabrikamız var. Diğerini Aksaray'da yapıyoruz. Bir ara Ege Bölgesi ve İzmir de düşünülüyordu. İzmir Torbalı'ya da baktık. Ama daha cazip şartlar olduğu için Aksaray oldu. Siz de işadamısınız. En doğru yeri tercih edersiniz." dedi.

    "PERAKENDE SEKTÖRÜNÜ KÜÇÜMSEMEYİN"

    İzmir’i çok önemsediklerini ve bu nedenle gruptaki şirketlerin genel müdürleriyle birlikte İzmir’e gelerek toplantıyı düzenlediklerine dile getiren Dinçer, şöyle devam etti: “İzmir’de daha fazla iş yapmak istiyoruz. 2014 yılında TeknoSA ve CarrefourSA mağaza yatırımlarımızla varlığımızı hissettireceğiz. İzmir’de, hâlihazırda biri Karşıyaka’daki CarrefourSA hipermarketimiz olmak üzere toplam sekiz marketimizle 200’ü aşkın çalışanımızla faaliyetteyiz. 2014’te İzmir’de 6 yeni market açılışı planlıyoruz. Buradaki AVM geliştirme projelerini değerlendiriyoruz, İzmir’de yatırımlarımızı hızlandıracağız. Perakende sektöründeki önemli bir markamız da Teknosa. İzmir’de ikisi Exxtra toplam 22 mağazada, 270’i aşkın TeknoSA çalışanı görev yapıyor. Yapımı devam eden Mavibahçe AVM ve Eşrefpaşa İzmir Park AVM’lerinde 2 yeni mağaza açmayı hedefliyoruz. İzmir’e ve potansiyeline güveniyoruz.”

    Haluk Dinçer, 2002 yılında satın aldıkları Piyale'nin Bayraklı'daki fabrikasının bulunduğu alana yatırım planladıklarını ancak bunun için o bölgede imar planının bitmesini beklediklerini söyledi. CİHAN

Yorumlar