İstanbul Otonomi'ye Gıpta ile Bakıyor

Avrupa’nın en büyük otomobil dünyası olacak Otonomi’yi hayata geçiren Ankara, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 750 milyon liralık bu mega yatırımın verdiği güçle otomotiv sektöründe söz sahibi olmaya başladı. Türkiye genelindeki 65...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Otonomi'ye Gıpta ile Bakıyor

Avrupa’nın en büyük otomobil dünyası olacak Otonomi’yi hayata geçiren Ankara, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 750 milyon liralık bu mega yatırımın verdiği güçle otomotiv sektöründe söz sahibi olmaya başladı. Türkiye genelindeki 65 bin oto galericisini temsil eden Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Ankara’nın galericilik konusunda İzmir, Bursa gibi illeri geride bıraktığını, İstanbul’un da Otonomi’ye gıpta ile baktığını söyledi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanlığı’na, Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç seçildi. MASFED’in yeni yönetim kurulu ise Erkoç’un yanı sıra Yalçın Baysan (Isparta), Zafer Uslu (Mersin), İsmet İnan (Van) ve Erdoğan Bayrak’tan (İstanbul-Anadolu) oluştu. Aydın Erkoç, MASFED’in, Türk ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan otomotiv sektörünün, iç pazardaki en önemli ayağı olan oto galericileri derneklerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu anımsattı. Ankara’nın yanı sıra İstanbul ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 20 ildeki oto galericilerin bir araya gelmesi ile kurulan MASFED’in, kısa sürede diğer 61 ildeki dernekleri de bünyesine katacağını kaydeden Erkoç, şunları söyledi: “Öncelikli hedefimiz, devleti yılda 2 milyar lira vergi kaybına uğratan kayıt dışılığı ortadan kaldırmak olacak. Her türlü dolandırıcılığa açık olan, vatandaşın otomobil sahibi olma hayallerinin kabusa çevrilebildiği bu sistem, mutlaka son bulmalı. Bunun için biz elimizi taşın altına koyduk, devletten de bize destek olmasını bekliyoruz.”

İstanbul’un projeye gıpta ile baktığını savunan Aydın Erkoç, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda Ankara’nın değişik semtlerinde dağınık halde bulunan oto galerilerinin 2015 yılında tamamlanacak Otonomi’ye taşınacağını vurguladı.

OTONOMİ’DE YÜZDE 82’LİK SATIŞ GERÇEKLEŞTİ

Otonomi’de, oto galerilerinin yanı sıra vatandaşlar da kendi araçlarını satabilecek. Aracın test sürüşü, ekspertiz kontrolü Otonomi’de yapılacak; noter, trafik tescil, banka işlemleri burada gerçekleştirilebilecek. 375 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilen Otonomi bünyesinde, 489 oto showroom, 15 oto servis, 10 oto plaza ve 48 ofis tipi oto satış merkezi yer alıyor. Projeye ayrıca, kampüsün tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte 66 adet ofis, 25 adet orta ve küçük ölçekli ticaret alanı, akaryakıt istasyonu ve ibadet merkezi gibi donatılar da eklendi. Metrekaresi 2 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan ticari ünitelerde, kısa sürede yüzde 82’lik satış başarısı yakalandı.

Yorumlar