İş hayatına bir adım önde başladılar

Samsung’un teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim programı “Samsung Akademi”, İzmir’deki ilk 158 mezununu verdi. Samsung Electronics’in sosyal sorumluluk bilinciyle dünyada gençlerin eğitimine destek olma vizyonu...

Google Haberlere Abone ol
İş hayatına bir adım önde başladılar

Samsung’un teknik meslek lisesi öğrencilerine yönelik uygulamalı eğitim programı “Samsung Akademi”, İzmir’deki ilk 158 mezununu verdi. Samsung Electronics’in sosyal sorumluluk bilinciyle dünyada gençlerin eğitimine destek olma vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği ve iki senede İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç ile ulaşan akademiye İzmir’de yedi teknik ve endüstri meslek lisesinden katılan öğrenciler, Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi–Denizcilik Lisesi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan ve İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın katılımı ve Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung’un evsahipliğinde yapılan törende öğrenciler, proje sayesinde en güncel ekipmanlarla donatılmış laboratuvarlarda, uzman eğitmenler eşliğinde uygulamalı eğitim görme imkanı buldu, Samsung’un toplam 6,9 milyon liralık yatırımla 2012’de İstanbul’da başlattığı, 2013’te İzmir ve Ankara’da da açtığı Samsung Akademi, iki sene sonunda toplam 628 mezuna ulaştı.

Mezuniyet töreninde konuşan Türkiye Başkanı Joung, "2012’de geleceğin mimarı gençlerimiz için yola çıktık ve şimdi başarılarını hep beraber kutluyoruz. Emeği geçen bütün yönetici ve çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Samsung Akademi’de aldığınız eğitimle iş hayatına bir adım önde başlayacaksınız. Biz de başarılarınızla gururlanmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin ve sizlerin kalbimizdeki yeri ayrı.” dedi.

'İZMİR'İN İSTİHDAMINA VE SOSYOEKONOMİK GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK'

Vali Yardımcısı Erdoğan ise projenin, İzmir’in istihdamına ve sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayacağını söyledi. En büyük sermayenin yetişmiş insan gücü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Samsung ile gerçekleştirilen bu proje, eğitime verilen önemin de çok güzel bir örneği. Böyle güzel bir sosyal sorumluluk projesinin ülkemizin sınırlarının çok ötesinden, Koreli Samsung tarafından gerçekleştirilmesi mutluluğumuzu daha da artırmaktadır. Bilişim sektörünün şehrimize ve ülkemize kazandıracağı faydaları saymakla bitiremeyiz. Böyle bir teknoloji eğitiminin İzmir’e kazandıracağı sosyoekonomik gelişimin faydası da yadsınamaz.” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı da, “Samsung Akademi’nin bütün firmalara örnek teşkil etmesi gerektiğine inanıyorum. Bu tür projeler sayesinde öğrencilerimiz kalifiye, nitelikli ve yetişmiş birer birey olarak mezun oluyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar