İnşaat malzemeleri sektörü artan konut üretiminden umutlu

Türkiye’de giderek artan konut üretimi inşaat malzemeleri sektörünü umutlandırıyor. Prefabrik yapı, yalıtım ve çatı sistemleri üreten firmalar, imalat ve satışlarının önemli oranda artacağı kanaatinde.37. Yapı Fuarı Turkey Buıld...

Google Haberlere Abone ol
İnşaat malzemeleri sektörü artan konut üretiminden umutlu

Türkiye’de giderek artan konut üretimi inşaat malzemeleri sektörünü umutlandırıyor. Prefabrik yapı, yalıtım ve çatı sistemleri üreten firmalar, imalat ve satışlarının önemli oranda artacağı kanaatinde.

37. Yapı Fuarı Turkey Buıld Istanbul, inşaat malzemeleri sektöründen ilgi görüyor. 6-10 Mayıs tarihli fuarda yerini alan firmalar, yeni ürünlerini takdim ediyor. Bu firmalar, artan konut üretimini memnuniyetle karşılıyor, ileriye umutla bakıyor.

Fuarda hangar ve hafif çelik binalarını tanıtan Prefabrik Yapı AŞ’nin Satış Müdürü Demet Kılıç, ürünlerinin rağbet gördüğünü belirtiyor.

Kılıç, Hekim Holding bünyesinde bulunan ürünleri ile ilgili olarak “Hafif çelik, hafif ince cidalli malzemeden 22 metre açıklığında kolonsuz hangar bina üretimine başlayacağız. Yine 8 katlı hafif çelik bina üretmeye başlayacağız. Fuarda hem bu ürünlerimizi hem de Steelin markamızı, projelerimizi tanıtıyoruz.” diyor.

Bu aralar inşaat sektörünün iyi ve dinamik bir tablo ortaya koyduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam ediyor:

“Bu durumdan mutlu ve umutluyuz. Ama biz 78 ülkeye ihracat yapıyoruz, yani her dönem ve her daim etkiniz. Her dönem ve her daim üretim ve satışımız var. Öte yandan şu aşamada inşaat sektörüne kentsel dönüşümün önemli katkıları olduğunu görüyoruz. Biz, 8 kata kadar bina üretimine başladığımızda şu an aktif olan kentsel dönüşüm projelerinde inşaat firmalarının yanında yer alacağız. Yine 8 katlı binamızla ki bu okul olur, konut olur, hastane olur firmalara yardımcı olacağız.”

Fuara boya ve ısı yalıtım sistemler ile katılan Betek Boya’nın Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk da inşaat sektörünün önemli merhale aldığını dile getiriyor. Dindoruk, şunları kaydediyor:

“Betek olarak bizim faaliyetlerimiz, iç cephe yenilenmesi ve boyanması ayrıca dış cephe boyanması ve ısı yalıtımıdır. Konut üretiminin artması ile dış cephede çok güçlü büyüyoruz. Bu büyüme iç cepheye göre daha büyük. İç cephe nihai tüketicinin yenileme talebine bağlı olduğu için hem yeni projeler itibari ile hem enerji verimliliğine geçiş itibari ile ısı yalıtımı ve dış cephede güçlü büyüme görüyoruz. “

Yapı Fuarı’nda çatı sistemleri ile yerini alan Braas’ın İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro ise Türkiye’de bina stoku ve malzemelerinin eskidiğini aktarıyor. Şu an yeni binalara ihtiyaç duyulduğunu aktaran Navaro, “İnşaat sektörünün kendi yapısından kaynaklanan bir dinamizm var. Bütün üreticiler, Türkiye’de bu anlamda iyi bir plan ortaya koyabildiği takdirde kendilerine pay alabiliyor. “ ifadelerini kullanıyor.

Navaro, çatı, duvar ve temelde yeni sistemler kullanıldığını; sektör için büyük potansiyelin bulunduğunu sözlerine ekliyor.

TÜYAP’ta toplam bin 150 firmanın bulunduğu fuarda yalıtım ve çatı sistemleri, akıllı kilit ve seramik ürünler sergileniyor.

CİHAN

Yorumlar