İngiliz Bankası Müşterisini Kalp Atışından Tanıyacak

İngiltere'de bir banka müşterilerin kimliklerini doğrulamak ve şifre kullanmadan hesaplara girişim olanağı yaratmak için kalp atış monitörleri kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
İngiliz Bankası Müşterisini Kalp Atışından Tanıyacak

Bir İngiliz bankası, müşterilerinin kimliklerini doğrulamak, şifre ve kodlara lazım kalmadan hesaplara erişimi sağlamak için yürek atış monitörlerini kullanma denemesi yapıyor.

'KALP ATIŞLARINI ÖLÇMEK İÇİN BİLEKLİK DAĞITACAK'

Halifax bankası, her insanın yürek atışlarının benzersiz bir ritmi olduğunu söylüyor. Banka, yürek atışını ölçmek için müşterilerine bileklik dağıtmaya hazırlanıyor. Bileklik kullanıcının kimliğini doğrulamak için ev bilgisayarı ile bağlantı kuracak ve çevrimiçi bankacılığa erişim izni verecek. Banka, bir insanın yürek atışını kopyalamanın zor olduğunu ve bu sistemin parmak izi kullanımından daha güvenli olabileceğini söyledi.

EN GÜVENLİ YÖNTEM

Teknoloji Kanadalı şirket Bionym nedeni ile geliştirildi. Mevcut temassız kart teknolojisi gibi, 'nymi' isimli bileklik de ödeme, para çekme benzeri işlemler için kasa ve ya para makinesi ile iletişim kuracak. Firma 'kalp imzasıyla' hüviyet ispatının, göz tarama veya çehre tanıma teknolojilerinden daha güvenli olduğunu ileri sürüyor.

HER ALANDA KULLANILABİLECEK

Uzmanlar yürek ritminin ofislere erişim, arabaların kilidini açmak ve motoru çalıştırmak benzeri başka bölgelerde da kullanılabileceğini söylüyor. Ayrıca hükümetler nedeni ile sınırlar, toplu nakil ve öteki tesislerde güvenliği sağlamak amacıyla da kullanabilir. Alarm sistemlerinden TV'lere evlerde fazla aşırı sayıda elektronik cihazı denetim etmek için kullanılması da mümkün.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar