ING Bank, hayatını kaybeden madencilerin borçlarını silecek

ING Bank, Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden müşterilerinin kredi kartları da dahil bütün bireysel kredi borçlarını silecek. Hayat sigortası olanlar varsa, Banka olarak sigorta alacaklarından feragat edecek, sigorta şirketinin ödeyeceği...

Google Haberlere Abone ol
ING Bank, hayatını kaybeden madencilerin borçlarını silecek

ING Bank, Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden müşterilerinin kredi kartları da dahil bütün bireysel kredi borçlarını silecek. Hayat sigortası olanlar varsa, Banka olarak sigorta alacaklarından feragat edecek, sigorta şirketinin ödeyeceği tazminatın tamamının da varislerine ödenmesi sağlayacak.

Konuyla ilgili olarak bankadan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Felaketin bölgede yarattığı olumsuz etkilerin giderilmesine ING Bank olarak katkı sağlamak amacıyla Soma Şubesi müşterilerimiz için aldığımız aksiyonları sizlerin bilgilerinize sunmak isteriz.

· Hayatını kaybeden müşterilerimizin Bankamıza olan kredi kartları da dahil tüm bireysel kredi borçları silinecektir. Eğer müşterimizin hayat sigortası varsa, Bankamız sigorta alacaklarından feragat edecektir, sigorta şirketinin ödeyeceği tazminatın tamamının varislerine ödenmesi sağlanacaktır.

· Tüm bireysel kredi müşterilerimizin taksit ödemeleri, ilk ödemeler Eylül 2014 tarihinde tahsil edilecek şekilde 3 ay faizsiz ertelenmiştir.

· Müşterilerimizden 3 ay boyunca temel bankacılık işlemleri (havale, EFT) ve hesap işletim ücretleri alınmayacaktır.

· Kredi kartı ve kredili mevduat hesabı müşterilerimizin ödemelerinin ilki Eylül 2014 tarihinde tahsil edilecek şekilde ertelenmiştir.

· Müşterilerimizin Türkiye’deki tüm ING Bank ATM'leri ile birlikte diğer banka ATM'lerinde ING hesaplarından yaptıkları işlemler ücretsiz olacaktır.

Mikro kredi ve KOBİ kredisi müşterilerimizin kredi ödemeleri 6 ay faizsiz olarak ertelenmiştir."

CİHAN

Yorumlar