IMF: Rusya ekonomisi durgunluğa girdi

Uluslar arası Para Fonu (IMF) Rusya ekonomisinin son iki çeyreklik dönemde daraldığını ve durgunluk sürecine girdiğini açıkladı. Ukrayna politikaları nedeni ile Batılı ülkelerin uygulamaya koyduğu yaptırımlardan çok, bu yöndeki söylemlerin...

Google Haberlere Abone ol
IMF: Rusya ekonomisi durgunluğa girdi

Uluslar arası Para Fonu (IMF) Rusya ekonomisinin son iki çeyreklik dönemde daraldığını ve durgunluk sürecine girdiğini açıkladı.

Ukrayna politikaları nedeni ile Batılı ülkelerin uygulamaya koyduğu yaptırımlardan çok, bu yöndeki söylemlerin oluşturduğu korku havası etkili oluyor.

IMF Rusya Temsilcisi Antonio Spilimbergo, düzenlediği basın toplantısında Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırım kararları ile ilgili endişelerin yeni yatırımları olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Rusya, Ukrayna krizi ile eş zamanlı olarak nakit çıkışı sorunu yaşıyor. Yılbaşından bu yana 100 milyar dolar civarında nakit çıkışı olduğunu kaydeden IMF, Rusya’ya jeopolitik risklerin ekonomi üzerindeki etkisini azaltacak tedbir almasını önerdi.

IMF Rusya için 2014’de büyüme rakamları ile ilgili beklentilerini yüzde 1,3’ten yüzde 0,2’ye çekti. 2015 için büyüme beklentisi ise yüzde 1.

Rusya Ekonomi Bakanlığı da 2014 için büyüme tahminlerini yüzde 0,5 olarak revize etmişti.

CİHAN

Yorumlar