Hollande, Siemens yönetimiyle Alstom’u görüştü

Fransız teknoloji devi Alstom’a talip olan Alman şirket Siemens’in şefi Hollande ile “kapalı kapılar ardında” görüştü. ABD’li General Electric’in de alım için bastırdığı pazarlıkta kararın çarşamba gününe kadar çıkması...

Google Haberlere Abone ol
Hollande, Siemens yönetimiyle Alstom’u görüştü

Fransız teknoloji devi Alstom’a talip olan Alman şirket Siemens’in şefi Hollande ile “kapalı kapılar ardında” görüştü. ABD’li General Electric’in de alım için bastırdığı pazarlıkta kararın çarşamba gününe kadar çıkması bekleniyor.

Ekonomik krizle mücadele eden Fransız teknoloji devi Alstom’un satışıyla ilgili Almanya ve Amerika arasında kıyasıya yarış sürüyor.

ABD’li General Electric’in satın almak için girişimlerini sürdürdüğü pazarlıklara son anda dahil olan Alman Siemens şirketi Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile Paris’te görüştü.

Görüşmeye Siemens’in CEO’su Joe Kaeser ve Denetleme Kurulu Başkanı Gerhard Cromme katıldı. Elysee Sarayı’ndaki toplantının ardından basına herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD’li GE yetkilileriyle de bir araya gelen Hollande’ın, Alstom’un Almanya’ya mı yoksa ABD’ye mi satılacağı konusunda çarşamba gününe kadar bir açıklama yapması bekleniyor.

Siemens için bir anlamda “Deja-vu” etkisi yapan görüşmeler bir anda 10 öncesini hatırlattı.

Hollande’ın selefi Nikolas Sarkozy, maliye bakanı olarak görev yaptığı dönemdi Siemens’in Alstom’a ortak olmasına karşı çıkmıştı. Şimdi ise şans bu kez Siemens’ten yana gözüküyor. CİHAN

Yorumlar