Hizmet, ticaret ve inşaat sektörlerinde güven azaldı

Mart ayında hizmet, ticaret ve inşaat sektörlerindeki güven endeksleri azaldı. Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK) 2014 yılı Mart ayı sektörel güven endekslerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet, ticaret ve inşaat sektörlerinde güven azaldı

Mart ayında hizmet, ticaret ve inşaat sektörlerindeki güven endeksleri azaldı. Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK) 2014 yılı Mart ayı sektörel güven endekslerini açıkladı. Buna göre mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,7 azaldı. Bir önceki ayda 102,9 olan hizmet sektörü güven endeksi 101,1 değerine düştü. Hizmet sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemde iş durumu değerlendirmesindeki yüzde 1,9’luk, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmesindeki yüzde 1,6’lık ve gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisindeki yüzde 1,7’lik kötüleşmeden kaynaklandı.

TİCARET SEKTÖRÜ

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,9 azaldı. Şubat ayında 103,6 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 101,6 değerine düştü. Perakende ticaret sektörü güven endeksindeki azalış, son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksindeki yüzde 1,9’luk, mevcut mal stok seviyesi alt endeksindeki yüzde 2’lik ve gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki yüzde 1,8’lik kötüleşmeden kaynaklandı.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi yüzde 4,1 azaldı. Bir önceki ayda 81,5 olan inşaat sektörü güven endeksi 78,2 değerine düştü. İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endekslerindeki kötüleşmeden kaynaklandı. Söz konusu endeksler bir önceki aya göre sırasıyla yüzde 4,4 ve yüzde 3,9 düştü.
CİHAN

Yorumlar