Hizmet-İş Sendikası haklarındaki usulsüzlük iddialarını yalanladı

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası, haklarındaki usulsüzlük iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet-İş Sendikası haklarındaki usulsüzlük iddialarını yalanladı

Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Hizmet-İş Sendikası, haklarındaki usulsüzlük iddialarını yalanladı. Yetkililer tarafından yapılan incelemelerde sendikanın banka hesapları, kasa kayıtları ve harcama belgeleri üzerinde muhasebe görevlileri tarafından usulsüz işlemler yapıldığının, klasik muhasebe yöntemleri ile de usulsüzlüklerin gizlendiğinin tespit edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Sendikamız tarafından, muhasebe görevlileri ve ilgililer aleyhine başlatılmış olan yargı sürecine bağlı olarak, ilgililerden yaklaşık 2 milyon 800 bin TL tahsil edilmiştir. Sendikamız yönetim kurulu, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da muhasebe bürosunda yaşanan usulsüzlüğün bütün yönleriyle açığa çıkartılabilmesi için yargı sürecini büyük bir titizlikle ve kararlılıkla takip etmektedir." denildi. Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile ilgili olarak bugün bazı medya organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sendikamız Hizmet-İş, her konuda olduğu gibi malî konularda da açık ve hiçbir soru işaretine yer bırakmayacak bir şeffaflıktadır. Şöyle ki, sendikamızın muhasebe görevlileri tarafından, sendikamızın banka hesapları üzerinde hileli işlemler yapılmış olabileceği hususunda, sendikamız genel başkanına 22 Mart 2013 tarihinde ihbar mektubu gelmiştir.Sendikamız Genel Başkanı Mahmut Arslan, ihbar mektubundaki iddialar dikkate almak suretiyle, sendikamızın banka hesapları, kasa kayıtları ve harcama belgeleri üzerinde inceleme yapmak ve rapor hazırlamak üzere, I. Hukuk Müşaviri Av. Hüseyin Öz’ü 25 Mart 2013 tarihinde görevlendirmiştir. Sendikamız I. Hukuk Müşaviri tarafından hazırlanan 30 Nisan 2013 tarihli raporda, sendikamızın banka hesapları, kasa kayıtları ve harcama belgeleri üzerinde muhasebe görevlileri tarafından usulsüz işlemler yapıldığı, klasik muhasebe yöntemleri kullanılmak suretiyle usulsüzlüklerin gizlendiği bildirilmiştir. Sendikamız yönetim kurulu, I. Hukuk Müşaviri tarafından sunulan raporu esas almak suretiyle, sendikamızın muhasebe kayıtları ve banka hesapları üzerinde yapılan usulsüzlüğü bütün boyutları ile ortaya çıkarabilmek amacıyla, sendikamızın banka hesapları, kasa kayıtları ve harcama belgeleri üzerinde inceleme yapmak, ve rapor hazırlamak üzere, Eksen Yeminli Mali Müşavirlik AŞ firması ile 3 Mayıs 2013 tarihinde sözleşme yapmıştır. Muhasebe bürosunun faaliyetlerinden doğrudan sorumlu olan Genel Mali Sekreter 8 Mayıs 2013 tarihinde görevinden istifa etmiştir.

3 MİLYON 470 BİN TL HESAPTAN ÇIKARTILMIŞ

Eksen Yeminli Mali Müşavirlik AŞ tarafından hazırlanan ön inceleme raporunun, 20 Mayıs 2013 tarihinde kendilerine sunulduğunun altı çizilen açıklama, "Eksen Yeminli Mali Müşavirlik AŞ tarafından, hazırlanan ön inceleme raporunda, sendikamızın banka hesapları ve kasa kayıtları üzerinde, muhasebe görevlileri tarafından usulsüzlükler yapıldığı, muhasebe görevlilerinin veya üçüncü şahısların banka hesaplarına havaleler yapıldığı, yapılan işlemlerin muhasebe hileleri ile gizlenmeye çalışıldığı, sendikanın mülkiyetinde bulunan 3 milyon 470 bin 415,73 TL’nin sendikanın banka hesaplarından-muhasebe kayıtlarından çıkartıldığı, esas raporun inceleme tamamlandığında sunulacağı bildirilmiştir." diye devam etti.

SORUMLULARIN MAL VARLIKLARINA TEDBİR KONULDU

Eksen Yeminli Mali Müşavirlik AŞ tarafından hazırlanan 12 Temmuz 2013 ve 12 Eylül 2013 tarihli asıl raporların yönetim kuruluna sunulduğu hazırlanan ön rapor üzerine, sendika yönetim kurulu tarafından bir dizi karar alındığına işaret edilerek, bu kapsamda yapılanlar şöyle izah edildi:

"Muhasebe şefinin iş sözleşmesi, 31 Mayıs 2013 tarihinde fesih edilmiştir. Sendikamız tarafından, muhasebe sorumluları hakkında kamu davası açılması istemiyle, 20 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na 2013/69666 Hazırlık dosyası ile suç duyurusunda bulunulmuştur. Tahkikat, devam etmektedir. Sendikamız ana Tüzüğü gereğince, hukuki sorumluluğu bulunması nedeniyle Genel Mali Sekreter, usulsüz işlemleri yapan muhasebe görevlileri ve bunlarla işbirliği halinde hareket eden şahıslar/firmalar aleyhine, Ankara 19. İş Mahkemesi'nin 2013/747 E. sayılı dosyasıyla alacak davası açılmıştır. Ankara 19. İş Mahkemesi'nce, muhasebe görevlileri ile Genel Mali Sekreterin mal varlıkları üzerine tedbir konulmuştur. Yargılama devam etmektedir. Sendikamız tarafından, Ankara 19. İş Mahkemesi'nde aleyhine dava açılan şahıslar arasında, muhasebe görevlileri tarafından, sendikamız banka hesabından mükerrer ödemeler yapılmış olan temizlik firması sahibi Kazım Fidan’ın eşi Ayşe Fidan, baldızı Fatma Ekşi ve personeli Döndü Demir de bulunmaktadır. Muhasebe görevlileri tarafından, bir taraftan temizlik firmasına kapalı faturalar karşılığında ödemeler elden ve nakit şekilde yapılırken, diğer taraftan, ikinci kez banka havaleleri ile mükerrer ödemeler yapılmıştır. Sendikamız, bu şekilde muhasebe görevlileri ile birlikte hareket eden temizlik firması sahibi Kazım Fidan’ın eşi Ayşe Fidan, baldızı Fatma Ekşi ve personelleri Döndü Demir aracılığıyla zarara uğratılmıştır. Bu durum, sendikamızın banka hesabından yapılan ödeme belgeleri, faturalar ve ilgili firmanın muhasebe kayıtları ile sabittir."
CİHAN

Yorumlar