Hisarcıklıoğlu'ndan Dünya Akreditasyon Günü mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 Haziran tarihinde kutlanan ve bu yılki teması 'Enerji Temininde Güven' olan Dünya Akreditasyon Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.Hisarcıklıoğlu, mesajında, Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Hisarcıklıoğlu'ndan Dünya Akreditasyon Günü mesajı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 9 Haziran tarihinde kutlanan ve bu yılki teması 'Enerji Temininde Güven' olan Dünya Akreditasyon Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Hisarcıklıoğlu, mesajında, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalayabilmesi için akreditasyonun uluslararası ticaretteki anlamını, önemini ve gerekliliğini hakkıyla anlamak zorunda olduklarını söyledi. TOBB Başkanı, “Kim müşterisinin talep ettiği standardı sağlıyorsa malını o satacak; biz sağlayamıyorsak işi rakipler alacak. Oda ve borsa yöneticilerimizin Türk Akreditasyon Kurumu’nu ve faaliyetlerini daha yakından tanıması ve üyelerine de tanıtması lazım.” dedi.

Enerjinin bu yılın teması olarak seçilmesinin çok yerinde olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Zira enerjinin etkilemediği sektör yok. Ekonominin büyümesi enerji ihtiyacının da artması demek. Enerji yatırımlarında, birinci önceliğimiz güvenlik olmalı. Güvenliği sağlamanın yolu da akreditasyondan geçiyor.” şeklinde konuştu.

TOBB ODA/BORSA AKREDİTASYON SİSTEMİ

Sözlerine, TOBB Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi ile devam eden TOBB Başkanı, “Biz de camiamızda hizmetin standardını Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi ile sağlıyoruz. Akredite Oda/Borsa demek AB standartlarında hizmet veren, müşterisini dinleyen ve memnun eden Oda/Borsa demek. 2002 yılında yola koyulduk, bugün 152 Oda/Borsaya ulaştık ama gidecek daha çok yolumuz var. Çünkü beş yıldızlı hizmet her üyemizin hakkı.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar