Hisarcıklıoğlu: Bölgenin ekonomisi en güçlü ülkesi Türkiye

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın 16’ıncı büyük ülkesi haline geldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni binasının...

Google Haberlere Abone ol
Hisarcıklıoğlu: Bölgenin ekonomisi en güçlü ülkesi Türkiye

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin dünyanın 16’ıncı büyük ülkesi haline geldiğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceğinden umutlu olduğunu kaydetti. Şehirlerin birlik ve beraberlik içinde marka olduklarına da işaret eden Hisarcıklıoğlu, örnek olarak Kayseri, Gaziantep ve Denizli illerini gösterdi. Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: "Batımızda 61 milyon nüfus var. 15 tane nüfusu 500 binin üzerinde şehir var. Bunlar 220 milyar dolar ithalat yapıyorlar. 27 milyar dolar tarım ürünü ithalatı yapıyorlar. Bu bölgenin ekonomisi en güçlü ülkesi Türkiye. İtalya ile Çin’in arasındaki sanayi devi olan Türkiye. Ülkenin geleceğinden umutluyuz. Türk özel sektörünü yerinde bağlasanız durmaz. Artık dünyayı öğrendik. Türkiye dünyanın 16’ncı büyük ekonomisi haline geldi. Krize rağmen Türkiye 5 milyon kişiye iş sağladı. Yanıbaşımız da komşular da ise 5 milyon kişi işini kaybetti. Turizmde dünya 6’sı olduk. Müteahhitlikte dünya 2’cisi olduk. Tek isteğimiz dünyada rakiplerle eşit şartlarda yarış etmek. Bunun için devletten yardım bekliyoruz."

CİHAN

Yorumlar