Hindistanlılar da mesir macunu yiyecek

İçinde 41 çeşit baharatın bulunduğu, Manisa’da adına şenlikler yapılan ve geçen yıl UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne giren mesir macunu Almanya, İngiltere, Rusya, Avusturya ve Arabistan’dan sonra Hindistan’a da ihraç edi.

Google Haberlere Abone ol
Hindistanlılar da mesir macunu yiyecek

İçinde 41 çeşit baharatın bulunduğu, Manisa’da adına şenlikler yapılan ve geçen yıl UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’ne giren mesir macunu Almanya, İngiltere, Rusya, Avusturya ve Arabistan’dan sonra Hindistan’a da ihraç edilecek. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, mesire talebin her geçen gün arttığını söyledi.

Beş asırlık geleneği olan mesir macununa her yerden talep olduğunu belirten Tanık, “Ortadoğu ve Hindistan’dan da büyük talepler var. Yurtdışından talebin olması önemli. Ne kadar ton ihracat edildiğinden öte, insanlar tarafından talep edilmesi bizim için önemli. Talebin fazla olması, Manisa ve Türkiye’nin yurtdışında ne kadar iyi tanındığını gösteriyor. Türkiye’de olduğu gibi dünyada ticaret kolay yapılmıyor. Şartlar oluştuğunda gönderiyoruz. Geçtiğimiz hafta Arabistan’dan talep geldi. Almanya, İngiltere, Rusya ve Avusturya’ya ihraç edildi. Zaman geçtikçe mesir macununa talep artacak ve daha çok ülke isteyecek. Mesirin tanıtılması demek, Manisa’nın tanıtılması demektir.” şeklinde konuştu.

Bu seneki Uluslararası Mesir Festivali bütçesinin 1 milyon 500 bin lira olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Tanık, “Seçimlerden sonra bütçe artar diye bir şey yok, böyle olmamalı. Bu kurumsal bir kimlik kazandı. Bütçeyi hazırlarken yetmediği takdirde arttırılabilir diye madde koyduk. 21 Mart’ta mesir karılacak ancak seçimden dolayı 21-28 Nisan arasında festival gerçekleşecek. Bu yıl 5 ton mesir macunu saçılacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar