Hindistan İEF'ye partner ülke olmak istiyor

Hindistan, 29 Ağustos-7 Eylül 2014 arasında düzenlenecek 83. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na partner ülke olarak katılmak istiyor. Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Madhumita Bhagat, “Başka bir ülke partner olsa bile etkin biçimde...

Google Haberlere Abone ol
Hindistan İEF'ye partner ülke olmak istiyor

Hindistan, 29 Ağustos-7 Eylül 2014 arasında düzenlenecek 83. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na partner ülke olarak katılmak istiyor. Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Madhumita Bhagat, “Başka bir ülke partner olsa bile etkin biçimde fuara katılmayı düşünüyoruz. Geçmişten gelen ekonomik ilişkilerimizle beraber işbirliğimizin devamı bizim için çok önemli. Bu nedenle bu organizasyonun içinde olmayı istiyoruz.” dedi.

Maslahatgüzar Bhagat, İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret etti. Hindistan’ın İEF'ye partner ülke olarak katılmasından büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Örs, “İki ülke arasındaki ilişkilerimiz çok iyi ama daha da iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. Fuara katılmanızın, ticari yönden her iki ülkeye de katkı sağlayacağını düşünüyorum. Hindistan’ın ticari ve ekonomik katılımının yanısıra kültürel ve sosyal yönden katılımının da olmasını arzu ediyoruz. Türk halkının, Hindistan’ın zengin kültürüne karşı çok büyük eğilimi ve ilgisi var. İEF, Hindistan’ın tanıtımı açısından çok önemli bir platform olacak ve yeni fırsatlar yaratacaktır.” şeklinde konuştu.

İEF'ye ilk olarak 1943 yılında katılan Hindistan, bugüne kadar 42 defa katılımcı oldu. 1998 yılında ise onur konuğu ülke olarak yer aldı.

Öte yandan bu yıl İEF'ye, birçok ülkeden partner olarak katılma talepleri dikkat çekiyor. Geçen yıl Hint Okyanusu’nda, Hindistan’ın güneyinde yer alan Sri Lanka partner ülke olmuştu. 1992 yılından beri sırasıyla Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba ve Etiyopya’nın onur konuğu ülke olduğu fuarda 2011 yılı itibariyle partner ülke uygulamasına geçildi. 80. İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu. 2012 yılında ise Latin Amerika ülkeleri ilk kez toplu katılım yapmıştı. CİHAN

Yorumlar