Hewlett-Packard, Almanya’da yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Amerikalı teknoloji şirketi Hewlett-Packard, Almanya’da 850’den fazla personeliyle yollarını ayıracak.

Google Haberlere Abone ol
Hewlett-Packard, Almanya’da yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

Amerikalı teknoloji şirketi Hewlett-Packard, Almanya’da 850’den fazla personeliyle yollarını ayıracak. Sektördeki dönüşüm ve ağır rekabet şartları nedeniyle toplamda ise 34 bin kişi işini kaybedecek.

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan teknoloji devi Hewlett-Packard, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle dünya genelinde 34 bin kişiye çıkış verecek.

ABD’li şirket özellikle Çinli Lenovo başta olmak üzere uzak doğulu rakipleriyle rekabet etmekte zorlanıyor. Ayrıca akıllı telefon sektöründe yaşanan değişim de HP’yi olumsuz etkiliyor.

HP’nin Şefi Meg Whitman, daha önce personel tenkisatına ilişkin 27 bin rakamını telaffuz ederken, bu sayının şimdilerde 34 bini bulduğu belirtildi.

ALMANYA’DA 850 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Almanya’da ise HP’nin 850 kişiyi işten çıkaracağı konuşuluyor. Hatta Frankfurt şehri yakınlarındaki Rüsselsheim’da bulunan tesislerinin tamamen kapacağı belirtiliyor.

2013’ün Ekim ayında biten mali yıl itibariyle yüzde 7’lik kayıp yaşayan ABD’li şirketin toplam cirosu 112,3 milyar dolar oldu.

HP, daha çok ürettiği bilgisayar, yazıcı (Drucker), network sistemleri ve sunucular (server) ile tanınıyor. Şirket yakın zamanda yazılım hizmeti ve teknik destek üniteleriyle de faaliyet göstermeye başlamıştı. CİHAN

Yorumlar