Hem 500 engel tanımayan çalışana sahip oldu hem engellilere özel ürün geliştirdi

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları hayatın içine daha fazla katmak için 'Engel Tanımayanlar' çatısı altında yenilikçi çözüm ve projeler üreten Turkcell'in bu çerçevede oluşturduğu istihdam 500'e ulaştı. Mobil...

Google Haberlere Abone ol
Hem 500 engel tanımayan çalışana sahip oldu hem engellilere özel ürün geliştirdi

Engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak ve onları hayatın içine daha fazla katmak için 'Engel Tanımayanlar' çatısı altında yenilikçi çözüm ve projeler üreten Turkcell'in bu çerçevede oluşturduğu istihdam 500'e ulaştı. Mobil iletişim ve teknolojik güçleriyle önemli işlere imza attıklarını ifade eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, bu sayede özellikle sosyal sorumluluk projeleriyle fırsat eşitliği oluşturduklarını söyledi.

Turkcell’in engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak, onları hayatın içine katmak için 'Engel Tanımayanlar' çatısı altında gerçekleştirdiği çalışmalar, basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Söz konusu çalışmalar çerçevesinde 'istihdam', 'ürün ve çözümler', 'sosyal sorumluluk' projeleri başlıkları altında fark oluşturan seçenekler sunuluyor. Şu anda 500 engel tanımayan çalışan için istihdam oluşturan Turkcell, engelli aboneleri için, avantajlı konuşma ve data tarifeleri, Görüntülü Çağrı Merkezi, Turkcell Hayal Ortağım, Görme Engellilere Özel Sesli Fatura, Görme Engellilere Özel Sesli Sözleşme, İşitme Engellilere Özel Çalarken Dinlet, Sesli Bilgi Servisi, Neredeyim Destek Servisi, Turkcell’in Parmakları Konuşuyor gibi ürün ve çözümlerin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesi de geliştiriyor.

Toplantıda 'Engel Tanımayanlar' çatısını anlatan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Fırsat eşitliği sağlandığında insanların ufuklarını çok ötelere taşıyabileceklerini, imkansızı başarabileceklerini biliyoruz. Mobil iletişim teknolojilerinin sunduğu fırsatlar; istihdamda, bilgiye erişimde, sosyal hayata katılımda engelli vatandaşlarımızın önündeki pek çok engeli ortadan kaldırıyor." dedi. Engel Tanımayanlar çatısını; 'durağan bir imkanlar bütünü değil, değişen teknoloji ve sosyal şartlara paralel olarak sürekli gelişen bir yapı' olarak tanımlayan Sevilengül, "Son bir yıl içinde Sesli Fatura ve Sözleşme, Neredeyim Destek Servisi gibi uygulamaları hayata geçirdik ve Turkcell Hayal Ortağım servisinin içeriğini zenginleştirdik. Sosyal sorumluluk projelerimize yenilerini ekledik ve kapsamını genişlettik." diye konuştu.

Bu çerçevede yürüttükleri sosyal sorumluluk projelerinden de söz eden Burak Sevilengül, şunları anlattı:

"Kardelenler projemiz kapsamında Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı (TESYEV) ile işbirliği yaptık. Engelli ve üniversite öğrencisi 100 Kardelenimizin eğitimine destek oluyoruz. Turkcell Akademi bünyesinde Engel Tanımayan Akademi’yi hayata geçirdik ve işitme engelliler için eğitimler hazırladık. Bu sayede Akademimiz engel tanımayan müşterilerimiz için de bilgi kaynağı halini alıyor. Görme engelliler için ise Turkcell Akademi eğitimlerini Turkcell Hayal Ortağım’a dahil ediyoruz. Yine görme engelli futboluna da destek vermeye başladık. Görme Engelli Futbol Milli Takımı’nın yanı sıra Turkcell Sesi Görenler Ligi’ne de ana sponsor olduk. Bu alandaki samimi ve yoğun çalışmalarımız bize dünya birinciliği getirdi. Turkcell Hayal Ortağım servisi, GSMA 2014 Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleşen Global Mobil Ödülleri’nde ‘Toplumsal ve Ekonomik Gelişme’ kategorisi ‘En iyi Mobil Ürün-Uygulama’ başlığı altında dünya birincisi oldu. Engelli vatandaşlarımız için bilgiye, iletişime, sosyal hayata erişimde fırsat eşitliği yaratmak için daha pek çok yeniliği hayata geçirebileceğimizi biliyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

CİHAN

Yorumlar