Hediyeliğe en büyük rağbet İstanbul’dan

Hediyelik ürün satışında en büyük pay İstanbul’un. Tüm satışın yüzde 33’ünü elinde bulunduran ilin ardından yüzde 18 ile Ankara, yüzde 12 ile İzmir geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Hediyeliğe en büyük rağbet İstanbul’dan

Hediyelik ürün satışında en büyük pay İstanbul’un. Tüm satışın yüzde 33’ünü elinde bulunduran ilin ardından yüzde 18 ile Ankara, yüzde 12 ile İzmir geliyor.

Hem şubelerinden hem web ortamından satış yapan buldumbuldum.com’un rakamlarına göre sevgiliye en çok hediye gönderen il yüzde 16 ile İzmir. Onu yüzde 13 ile İstanbul, yüzde 8 ile Ankara, yüzde 7 ile Antalya, yüzde 4 ile Adana, yüzde 3 ile Bursa takip ediyor. En çok şaka ürünü alan il ise yüzde 25 ile Trabzon. Onu yüzde 16 ile İstanbul, yüzde 11 ile Ankara, yüzde 10 ile İstanbul, yüzde 7 ile Manisa, yüzde 5 ile Antalya izliyor.

Hediye alımında en büyük pay yüzde 33 ile İstanbul’un. Şehrin hemen ardında yüzde 18 ile Ankara, yüzde 12 ile İzmir, yüzde 6 ile Antalya, yüzde 5 ile Bursa yer alıyor.

En ufak pay ise yüzde 1 ile Iğdır. Şehri Bingöl, Tunceli, Hakkâri, Şırnak, Bayburt ve Ardahan takip ediyor.

En çok büro ürünü Ankara’dan alınıyor. Yüzde 25 payı bulunan şehrin hemen gerisinde yüzde 16 ile İstanbul, yüzde 10 ile İzmir, yüzde 7 ile Adana, yüzde 6 ile Antalya, yüzde 5 ile Erzurum bulunuyor.

En çok elektronik ürün de Bursa’dan alınıyor. Yüzde 21 payı bulunan şehrin ardında yüzde 18 ile İstanbul, yüzde 12 ile Ankara, yüzde 10 ile İzmir, yüzde 6 ile Antalya var.


Buldumbuldum.com kurucusu Güçlü Gökozan, illerin hediyelik ürün talebinin giderek arttığına işaret etti. Kadınların ürünlerine daha çok ilgili olduğunu belirten Gökozan, “Bizim buldumbuldum.com’un kadın üyeleri yüzde 54 ile erkeklere göre daha çok. Toplam ürünlerimizin yüzde 59’u bayanlar tarafından tercih ediliyor. Kadınların üyelik oranının yüzde 54, satın alma oranının yüzde 59 olmasının nedeni bayanların bir defada erkeklere göre daha çok ürünü sepetlerine koymaları.” dedi.


Gökozan, ürün tercihini kadınların mutfaktan, erkeklerin elektronikten yana kullandığını dile getirdi ve ekledi: “Ama erkekler sevgili temalı ürünlerde pahalı şeyler alırken paraya acımıyor. 100 TL’yi geçen ürünlerin yüzde 61’I erkekler tarafından tercih ediliyor. “

Güçlü Gökozan, talep gören yeni yıl hediyelerini ise isim yazılı Oscar ödülü; içinde aşk iletileri bulunan çikolatalar, kupalar, el ısıtıcıları, dilek fenerleri olarak sıraladı.



Gökozan, bu aralar isim yazılı 2014 ajandalarının yok sattığını da duyurdu. İlave olarak ürünlerine taleplerin arttığına, fiyatları uygun ürünlere yönelim olduğuna temas etti.
CİHAN

Yorumlar