‘Hediye çekleri tencereyi kaynatmıyor’

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ramazan ayında verilen market hediye çeklerinin tam olarak tencereyi kaynatmadığını belirtti. Reis, “Bazı işadamlarımız, marketlerden hediye çekleri verebilmektedir. Ancak bu hediye çekleri;...

Google Haberlere Abone ol
‘Hediye çekleri tencereyi kaynatmıyor’

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ramazan ayında verilen market hediye çeklerinin tam olarak tencereyi kaynatmadığını belirtti. Reis, “Bazı işadamlarımız, marketlerden hediye çekleri verebilmektedir. Ancak bu hediye çekleri; gıdadan çok diğer kişisel ürünlerin satın alınmasında kullanılabilmektedir. Buna dikkat edilmelidir.” dedi.

Ramazan kumanyası paketlerinde hileli ürünler olabileceğini de vurgulayan Reis, şunları ifade etti:

“Ramazan kumanyası pazarı, 3,5 milyar TL’yi geçiyor. İştah kabartan bu rakam nedeniyle sadece Ramazan ayına özel, kalite ve standardı çok düşük, insan sağlığını tehdit edebilecek ürünler piyasaya çıkıyor. Hayırseverlerin iyi niyetinden faydalanmak isteyen bu fırsatçılar; yıl boyunca pazarda satılamayan standardını kaybetmiş ve pişmeyen eski mahsul ürünleri veya kalitesi çok düşük ithal ürünleri, Ramazan kumanyası paketinde satışa sunmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımıza tavsiyemiz; kumanya paketlerini almadan önce, içlerini kontrol etmeleridir. Ürün cinsinin ve menşeinin doğru yazılıp yazılmadığına ve ürün kalitesine bakmaları önemlidir. Ayrıca, kumanya kolilerinin içerisindeki ürünlerin gıda kodeksine uygunluğu kontrol edilmelidir. En önemlisi de, maneviyat yüklü olan bu aylarda yardım yaparken de eviniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güveninizi kazanmış markalı ürünlerin tercih edilmesini öneriyoruz.”

CİHAN

Yorumlar