Güriş, Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni satın aldı

- Son bir ayda 2 yeni santral alan Güriş, Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya yükseltti

Google Haberlere Abone ol
Güriş, Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni satın aldı

İSTANBUL (AA) - Güriş Holding, 25,78 megavatlık Sivas Çermikler Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni (HES) satın aldı.

Güriş Holding'den yapılan yazılı açıklamada, son bir ayda 2 yeni santral alan holdingin, geçtiğimiz günlerde 14 megavatlık Giresun Espiye HES'i satın aldığı, Çermikler ile birlikte portföyündeki HES sayısını 6'ya çıkardığı bildirildi.

Holdingin Çermikler Barajı ve HES‘i bünyesine katarak yenilenebilir enerji sektörünün liderlerinden biri olmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, "Çermikler HES, 25,78 megavat kurulu güce sahip ve yılda 80 milyon 651 bin kilovat saat elektrik üretebilmektedir. Diğer bir deyişle, 27 bin konutun aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilmektedir." denildi.

Açıklamada, yeni yatırım ile birlikte Güriş'in, sadece HES yatırımlarının toplam kurulu gücünün 104,38 megavata çıktığı ve 15 adet yenilenebilir enerji santrali ile üretim yaptığı kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, 162,3 megavat kurulu gücüyle Türkiye’nin en büyük jeotermal santralinin yatırımcısı olan Güriş, 2000 yılından bu yana rüzgar enerjisi alanında da çözümler sunuyor. 263 megavat kurulu gücüyle 4 rüzgar enerjisi santralini hizmete alan Güriş, kurulu güç toplamı 391 megavat olan 5 rüzgâr enerjisi santralinin yatırımına da devam ediyor. Jeotermal enerjideki yatırımlarına aynı hızla devam eden holding, toplam 100 megavat olan 4 adet JES yatırımına da başladı.



Yorumlar