Güney Kore lideri, nükleer reaktörün teslim töreni için Abu Dabi’de

Güney Kore Devlet Başkanı Park Kun-hee, ilk nükleer reaktörün teslim töreni için Birleşmiş Arap Emirlikleri’ne gitti.Park Kun-hee, inşa olunacak dört reaktörden birincisinin teslim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törenine katılmak için...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore lideri, nükleer reaktörün teslim töreni için Abu Dabi’de

Güney Kore Devlet Başkanı Park Kun-hee, ilk nükleer reaktörün teslim töreni için Birleşmiş Arap Emirlikleri’ne gitti.

Park Kun-hee, inşa olunacak dört reaktörden birincisinin teslim edilmesi dolayısıyla düzenlenen törenine katılmak için Birleşmiş Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’ye gitti. Yetkililer, Kore’den getirilen ilk nükleer reaktörün santrale kurulup güvenlik testlerin tamamlanması ardından uluslararası tanıtımının yapılacağını duyurdu.

Güney Kore’den getirilen ilk reaktörün kurulması törenine katılmasının yanı sıra, Park BAE Devlet Başkanı Halife Bin Zayid El Nahyan ile bir araya gelecek. Park'ın hörüşmede, 2017 yılında tamamlanması planlanan ilk reaktörün işletme hakkının ülkesine verilmesiyle ilgili müzakerelere hız kazandırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Diğer üç reaktörün 2018-2020 yılları arasında tamamlanması öngörülürken, her dört nükleer reaktörün işletme hakkının da kendilerine verilmesi için Güney Kore'nin çaba sarf ettiği bildirildi.

2009 yılında Güney Kore ve BAE arasında imzalanan 40 milyar dolarlık dört nükleer santralin inşasını öngören anlaşmanın Orta Doğu’da şu ana kadar verilmiş en büyük enerji ihalesi olduğu bildirildi.

CİHAN

Yorumlar