Güney Kore, dünyaya kamera modülü satıyor

Mobil cihazlarda kullanılan kamera modüllerinin yarısının Koreli firmalarca üretildiği bildirildi.Teknolojisi ile dünya devi olma yolunda ilerleyen Güney Kore'nin kamera modülü pazarında açık ara farkla dünya birincisi olduğu ortaya çıktı....

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore, dünyaya kamera modülü satıyor

Mobil cihazlarda kullanılan kamera modüllerinin yarısının Koreli firmalarca üretildiği bildirildi.

Teknolojisi ile dünya devi olma yolunda ilerleyen Güney Kore'nin kamera modülü pazarında açık ara farkla dünya birincisi olduğu ortaya çıktı. Research in China adlı araştırma şirketinin yayınladığı raporda Güney Koreli firmaların pazarın yüzde 50'sini elinde tuttuğu kaydedildi.

Söz konusu rapora göre, mobil cihazlarda kullanılan kamera modüllerin 2013 yılındaki pazar hacmi 13,5 milyar doları geçiyor. 2,3 milyar dolar ile pazardaki dilimin yüzde 16'sını elinde bulunduran LG, üç yıldır üst üste birinciliğini koruyor. Ardından gelen Samsung ise yaklaşık 1,8 milyar dolar ile pazarın yüzde 13,8'ini elinde tutuyor.

İki Kore devini yüzde yüzde pazarda yüzde 7,4 ile Tayvanlı firma yüzde 6,6 ile Japon firması Sharp takip etse de, 5. sıra yüzde 5,5 ile Koreli Kowel bulunuyor. Pazardaki İlk 20 firmanın isminin açıklandığı listede 7 Koreli firma bulunuyor. Bir önceki seneye pazarın yüzde 40'nı elinde tutan Koreli firmaların bu yıl yüzde 50'yi geçtiği görüldü.

Uzmanlar, akıllı telefon ve tablet pazarının büyümesi ile kamera modülü pazarının büyüyeceğini ifade ediyor. Mobil cihazların gelişmelerine paralel olarak özelliklerinin bir birine benzemeye başladığına dikkat çeken analizciler, bundan sonra satışlarda etken faktörün kamera modülünün özelliği olacağını öngörüyor.

CİHAN

Yorumlar