Güney Akım’ın Avusturya ayağı 2017 yılında başlıyor

Rusya lideri Vladimir Putin’in Avusturya ziyareti sırasında bu ülkede Güney Akım'la ilgili ortaklık anlaşmasına imza atıldı.Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexey Miller ve OMV Üst Yöneticisi Gerhard Roiss Güney Akım Avusturya şirketinin...

Google Haberlere Abone ol
Güney Akım’ın Avusturya ayağı 2017 yılında başlıyor

Rusya lideri Vladimir Putin’in Avusturya ziyareti sırasında bu ülkede Güney Akım'la ilgili ortaklık anlaşmasına imza atıldı.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Alexey Miller ve OMV Üst Yöneticisi Gerhard Roiss Güney Akım Avusturya şirketinin kurulması için bugün Viyana’da bir ortaklık anlaşmasına imza attı.

Anlaşma tarafların Macaristan sınırından Baumgarten’a uzanacak olan yıllık 30-32 milyar metreküp kapasiteli Güney Akım doğalgaz boru hattının Avusturya kısmının inşası için işbirliği yapmasını öngörüyor.

Gazprom'dan yapılan açıklamada, imzalanan anlaşmayla Avusturya’da doğalgaz boru hattı inşası için üzerinde mutabakat sağlanan nihai yatırım kararı alındı. Anlaşmanın yanı sıra 2014-2016 yılları için Eylem Planı da imzalandı.

Belge inşaat izinlerinin Aralık 2015’e dek alınmasını öngörüyor. Güney Akım boru hattının Avusturya aşamasının 2017 başında başlaması planlanıyor.

Alexey Miller imza töreninde, “Güney Akım büyük enerji şirketleri tarafından desteklenen bir projedir. OMV ile imzalanan anlaşma Avrupa için yeni bir doğalgaz iletim ağı tesis etme vaadimize güç katmaktadır. Güney Akım Avrupa pazarlarına Rus doğalgazı tedariki noktasında ek güvenlik ve esneklik güvencesi getirecektir.” ifadelerini kullandı.

Gerhard Roiss ise “Bugünkü anlaşma yaklaşık 50 yıllık ortaklığımızı yeni bir seviyeye yükseltti. Gazprom ve OMV Güney Akım projesiyle, Avrupa’nın, özellikle de Avusturya’nın enerji tedarik güvenliğini teminat altına almaktadırlar. Bu anlaşma Baumgarten’ın temel Avrupa doğalgaz merkezi olarak üstlendiği rolünü de güçlendirmektedir.” dedi. CİHAN

Yorumlar