Güney Afrika Büyükelçisi Khumalo: Ticari ilişkilerimiz geliştirilebilir

Güney Afrika ile Türkiye'nin ticari ilişkisinin çok fazla olmadığını söyleyen Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Vıka Mazwı Khumalo; güneş, su, rüzgar, kömür, biyo ve nükleer enerji alanlarında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika Büyükelçisi Khumalo: Ticari ilişkilerimiz geliştirilebilir

Güney Afrika ile Türkiye'nin ticari ilişkisinin çok fazla olmadığını söyleyen Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Vıka Mazwı Khumalo; güneş, su, rüzgar, kömür, biyo ve nükleer enerji alanlarında iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilebileceğini söyledi.

Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Vıka Mazwı Khumalo, Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, iki ülke arasındaki ticari ilişkiler konuşuldu. Vali Düzgün, ekonomik ve turizm ilişkilerinin iki ülke arasında artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti. Kayseri’de de bu alanlarda iş adamlarıyla faydalı görüşmeler yapabileceklerini kaydeden Düzgün, “İlimizde binin üzerinde fabrika var ve buralarda mobilya, ısı yalıtımı ve elektrikli ev aletleri ana üretim alanları arasında yer alıyor.” dedi.

Türkiye ile Güney Afrika’nın uzun süredir ilişkisi olduğunu ifade eden Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Khumalo da “Şu anda iki ülke arasında çok fazla ticaretimiz yok. Kayseri olarak bu şansı, fırsatı kullanabiliriz. Ülkelerimizin ticaretini geliştirmek üzere daha somut adımlar atmak ticaretimizi geliştirmek, somutlaştırmak istiyoruz. Gördüğüm kadarıyla Kayseri’de Güney Afrika’da kullanılmak üzere önemli ticari potansiyel var.” dedi.

Güney Afrika’da otomobil ve mobilya yedek parçaları üretimi yapıldığını anlatan Büyükelçi Khumalo, şunları söyledi: “Ayrıca, yenilenebilir enerji üzerinde de çalışıyoruz. 6 başlıkta güneş enerjisi, su, rüzgar, kömür, bio ve nükleer enerji alanlarında Kayseri ile ticari ilişkilerimizi geliştirebiliriz. Ticaret ve sanayi odasıyla görüşerek onların ne istediklerini öğrenme şansı bulacağız. Özellikle bizim hükümetimizde insandan insana ilişki çok önemli. Sizin zengin bir tarihiniz var. Güney Afrikalılar Kayseri’yi, Kayserililer de bizim ülkemizi ziyaret edebilirler.”

Ziyaretin anısına Büyükelçi Vıka Mazwı Khumalo, Vali Düzgün’e, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Mandela’nın hayatının anlatıldığı 'Man Of the People' isimli kitabı hediye etti. Vali Düzgün de Khumalo’ya, Kayseri’nin tarihi saat kulesinin maketini verdi. CİHAN

Yorumlar