Gümrük ve Ticaret Bakanlığı:

- "Ticaret sicili işlemlerinin yavaşlatıldığı, engellendiği ya da Bakanlığımız iznine tabi kılındığı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır"

Google Haberlere Abone ol
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı:

ANKARA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca, "ticaret sicili işlemlerinin yavaşlatıldığı, engellendiği ya da Bakanlık iznine tabi kılındığı" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organlarında söz konusu iddialara ilişkin haberlere yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 667 ve 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin ekli listelerinde yer alan kuruluşların sahibi olduğu ya da haklarında tedbir kararı verilen ticari işletmeler ile ticaret şirketlerinin ticaret siciline ilişkin taleplerinin ticaret sicili müdürlükleri tarafından karşılanmadığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diğer ticari işletmeler ile ticaret şirketlerinin ticaret siciline ilişkin işlemleri, ticaret sicili müdürlüklerince olağan şekilde yapılmaya devam etmektedir. Belirtilen durumlar dışında bir sorunla karşılaşılması halinde Bakanlığımıza müracaat edilebilecektir. Ticaret sicili işlemlerinin yavaşlatıldığı, engellendiği ya da Bakanlığımız iznine tabi kılındığı şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır."

Yorumlar