GTO Başkanı Bartık: Ekonomik istikrarsızlığın faturasını özel sektör ödüyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonomide yaşanan istikrarsızlığın faturasını özel sektörün ödediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
GTO Başkanı Bartık: Ekonomik istikrarsızlığın faturasını özel sektör ödüyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ekonomide yaşanan istikrarsızlığın faturasını özel sektörün ödediğini söyledi.

GTO’nun Ocak ayı olağan Meclis Toplantısı Ali Yener’in başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündemdeki konular ve ekonomik gelişmeler başta olmak üzere GTO’nun yaptığı çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Yönetim Kurulu Başkanı Bartık, Gaziantep’in daha da gelişimi için oda olarak çalışmalara aralıksız olarak devam ettirdiklerini söyledi. Konuşmasında ekonomide son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Bartık, yaşanan istikrarsızlığın faturasını hep özel sektörün ödediğini belirtti.

Merkez Bankası Para Piyasa Kurulu’nun olağanüstü toplantısında faizleri arttırması kararının uzun vadeli yatırımlar için olumsuz etki yapacağına vurgu yapan Bartık, “Dünya ekonomisinde bol likidite dönemi yerini küresel düzeyde mali sıkılaşmaya bırakması ülkemiz gibi gelişmekte olan ülkelerin aleyhine döndü. Tüm gelişmekte olan piyasaların tekrar fiyatlandığı bu dönemde Merkez Bankası’nın zamanında ve daha proaktif adımlar atmayı sürdürmesini bekliyoruz. Son gelişmeler faizleri yükseltmenin de tek başına sosyo ekonomik çalkantılara çare olmayacağını göstermektedir. Ekonomik istikrarın korunması için hepimizin gereken çabayı göstermesi gerekiyor. Bu geminin içinde olan hepimizin bütün toplumun kol kola el ele verip bu sıkıntıdan çıkabilecek söylemlerde bulunması gerekiyor. Yatırım yapacaksanız ülkelinin 10-15 yıllık geleceğine bakmak lazım. Bu ülke çok iyi günler yaşadı. Ben bu işe yatırım yaparsam buradan para kazanırım gibi değil daha bilimsel çalışmalarla, doğru fizibilite yapıp doğru yatırım kararı alıp, yatırımlarımızı buna göre yapmalıyız. İç dinamiklerden kaynaklanan sıkıntının dışında, dış dinamiklerden kaynaklanan etki gelecekte daha fazla olacak. Dövizdeki dalgalanmalarda hem yukarı hem aşağı hareket olabilir.” açıklamasında bulundu.

Ülkenin sanayi sektöründe büyümesi gerektiğinin altını çizen Bartık, “Sanayide kaba üretim yapıyoruz. Dünyada artık teknolojik ürünlere, katma değeri yüksek ürünlere geçiş zamanı. Gelişmemizi sürdüreceksek yapısal sorunları mutlaka hızla sonuçlandırmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Toplantıya konuk olarak katılan İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan da 2014 yılı mali destek programları ile ilgili olarak meclis üyelerini bilgilendirdi. CİHAN

Yorumlar