Grevin Fransa’ya maliyeti 160 milyon Euro

Fransa'da hükûmetin demiryollarında 30 milyar Euro’ya varan borçları düzenlemek için yapmak istediği reforma karşı başlayan grev 10 gündür devam ediyor. Fransız demiryolları SNCF’in patronu Guillaume Pepy demiryolları çalışanlarının...

Google Haberlere Abone ol
Grevin Fransa’ya maliyeti 160 milyon Euro

Fransa'da hükûmetin demiryollarında 30 milyar Euro’ya varan borçları düzenlemek için yapmak istediği reforma karşı başlayan grev 10 gündür devam ediyor. Fransız demiryolları SNCF’in patronu Guillaume Pepy demiryolları çalışanlarının 10 gün önce başlattığı grevin maliyetinin 160 milyon Euro’yu geçtiğini söyledi. Pepy, bu miktarın 15 yeni trenin maliyeti olduğunu söyledi ve "Gelirimizin üç katı, çok büyük rakam.” şeklinde yorumladı.

2007 yılında yapılan büyük grevin maliyetini Ekonomi Bakanı Christine Lagarde 300-400 milyon Euro olarak açıklamıştı.

Seferlerin iptali ve gecikmeleri için yolculara ödenecek miktar 20 milyon Euro’yu buluyor. Fransa’nın büyük iş adamları derneği MEDEF bir günlük grevin iş kaybıyla beraber, 50 milyon Euro gelir kaybına denk geldiğini ifade ediyor.

Yaklaşık 6 bin çalışan bugün de greve devam ediyor. Yapılan bazı değişikliklerin ardından perşembe akşamı tasarı tamamlandı. Ulusal meclis resmi oylamayı Salı günü yapacak.

Başbakan Manuel Valls, dün yaptığı açıklamada, "Bu grevin hiçbir faydası yok. 18 aydır sendikalarla müzakere ediyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu koşullarda ve özellikle de lise bitirme ve üniversiteye giriş sınavlarının başladığı bir dönemde grevin sürdürülmesi sorumsuzluk örneği." ifadesini kullandi.

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Fransa'da iç ve dış seyahatlerde ulaşımın büyük çoğunluğun hızlı trenlerle yapıldığı için grevlerden vatandaşlar oldukça etkileniyor. Çeşitli kuruluşların yaptıkları anketlere göre vatandaşların yüzde 80’i, hayatı olumsuz etkilediği için grevlere tepkili. CİHAN

Yorumlar