Girişimcilik kursunu tamamlayan 30 kadın girişimci sertifika aldı

Balıkesir'de girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın girişimci sertifikalarını aldı. Törende konuşan Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, ilde kadınların iş hayatındaki rolünün eksik olduğunu söyledi.BTO,...

Google Haberlere Abone ol
Girişimcilik kursunu tamamlayan 30 kadın girişimci sertifika aldı

Balıkesir'de girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın girişimci sertifikalarını aldı. Törende konuşan Balıkesir Ticaret Odası (BTO) Başkanı Fahri Ermişler, ilde kadınların iş hayatındaki rolünün eksik olduğunu söyledi.

BTO, KOSGEB İl Müdürlüğü ve Balıkesir İş Kadınları Derneği (BAİKAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen girişimcilik kursunu tamamlayan kadın girişimcilere sertifikaları verildi. Otel Basri'de düzenlenen törene BTO Başkanı Fahri Ermişler, BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay, BTO yönetim kurulu üyeleri Gürkan Zeybek, Eşref Koçak ve kursiyerler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan BAİKAD Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, girişimciliğin özgüven ve cesaret olduğunu belirterek, bu cesareti gösteren kadınları kutladı. Bunun ilk adım olduğunu ifade eden Tüfekçioğlu, ardından girişimci kadınların işlerini kuracağını vurguladı. Kendisi gibi iş kadınlarının girişimcilik kurslarında verilen dersleri, zaman içinde tecrübeyle öğrendiklerini belirten Tüfekçioğlu, "Sizler, bizden bir adım öndesiniz. Siz en azından neyle karşılaşabileceğinizi biliyorsunuz. Bundan sonra kendinizi kişisel olarak da geliştirmeniz gerekiyor. Sürekli yenilikçi olmak zorundasınız. İşlerinizi çok para kazanmak için değil en iyisini yapmak için kurun. Yanınızda çalışacak olanlara sabırla yaklaşın." dedi.

KOSGEB İl Müdürü Hüsamettin Çay ise konuşmasında, girişimciler için yapılacak olan kursalar hakkında bilgi verdi. Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıldığını belirten Çay, iş hayatında kadınlara fırsat verilmesi halinde çok daha başarılı olduklarına dikkat çekti. TÜİK verilerine göre, Türkiye'de 14 milyon 700 bin ev hanımı olduğu bilgisini veren Müdür Çay, "Yine TÜİK verilerine göre, ekonomide iş gücüne katılmayan 15 yaş üstü 30 milyona yakın işsiz var. İşgücüne katılmayan işsiz sayısının yaklaşık yüzde 50'si ev hanımlarından oluşmakta. Ekonomi açısından bakıldığında gerçekten büyük bir potansiyel var. Bu yüzden 50'lik kısım iş hayatına girişimci ve işveren olarak katıldığı takdirde, gerçekten ekonomiye çok büyük bir katkı yapacağı açıktır. Bu nedenlerden dolayı kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yaparak, onların çok daha fazla iş hayatında yer almasını ve işletme kurmasını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Girişimcilik eğitimlerinin ücretsiz olduğunu belirten Hüsamettin Çay, emeği geçenlere teşekkür etti. Çay, sertifika alan kursiyerlerin hayallerini gerçekleştirmeleri dileğinde bulundu.

Kadınların hayattaki önemine dikkat çeken BTO Başkanı Ermişler ise Balıkesir'de kadınların iş hayatındaki rolünün eksik olduğunu vurguladı. Ermişler, şöyle dedi: "Balıkesir, hızlı bir değişim ve dönüşüme girdi. Bu sebeple siz değerleri kadın iş girişimcilerine daha fazla ihtiyacımız var. Bu anlamda girişimcilik okulunu hayata geçirdik. Çünkü Türkiye'de ilk yılın 12 ayında devam eden projeye odamız imza attı. Bu sertifikalarla inşallah iş hayatına adım atacaksınız. Bundan sonra da her zaman sizin yanınızda olacağız. Her türlü desteği ve hizmeti sizlere vereceğiz. Bu kurslarda bize destek olan BAİKAD ve KOSGEB'e teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından, girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 30 kadın girişimci sertifikalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

CİHAN

Yorumlar