Genç girişimci, soğuk sıkım zeytinyağıyla ödülleri topladı

Zeytinyağı, soğuk sıkımla sofralara yeni bir tat getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Özgü Mehmet Manisalı, İtalya’daki Toskana Vadisi’nde zeytinyağı üzerine yapılan araştırmaları Türkiye’ye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Genç girişimci, soğuk sıkım zeytinyağıyla ödülleri topladı

Zeytinyağı, soğuk sıkımla sofralara yeni bir tat getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu Özgü Mehmet Manisalı, İtalya’daki Toskana Vadisi’nde zeytinyağı üzerine yapılan araştırmaları Türkiye’ye taşıdı. Dünyada nadir kullanılan ve zeytinyağını 25 derece sıcaklıkta sıkan makineyi ilk defa ülkeye getirdi. Ardından da Türk zeytinyağına dünyanın prestijli yarışmalarında ödül kazandırdı.

Günlük toplanan zeytinleri yetiştiği alana göre ayıran ve özelliklerine göre zeytinyağına dönüştüren Manisalı, bu sayede Belçika, Japonya, İsrail ve Türkiye’de düzenlenen yarışmalardan altın madalyalarla döndü. Kurduğu ÖzEm Zeytinyağları ile 2013 yılında Belçika Üstün Lezzet Ödülü Yarışması’ndan iki altın, Japonya Erken Hasat Yarışması’ndan biber ve sarımsak çeşnili zeytinyağlarında gümüş, İsrail Zeytinyağı Yarışması’ndan prestij altın, 2012 yılında da Belçika’da iki altın madalya kazandı. Türkiye’de ise Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması’nda birincilik ve ikincilik elde etti.

Türk zeytinyağının tanınırlığını arttırmak amacıyla araştırmalar yaptığını belirten Özgü Mehmet Manisalı, markalaştırarak ortaya katma değeri yüksek bir ürün çıkarma yoluna gittiğini söyledi. Türk zeytinyağının tadının çok özel olduğunu vurgulayarak, “Türk zeytinyağını tanıtmak için İtalya’ya gittim. ‘Ayvalık, neden Toskana olmasın?’ dedim. Yaptığım araştırmalarla oradaki teknolojiyi ülkeme getirdim. Getirdiğimiz makine, soğuk sıkım yapıyor ve ekolojik üretim sağlıyor. Böylece zeytindeki antioksidanlar uçuşmuyor.” dedi. Alışılmış yöntemden farklı olarak, ürettikleri zeytinyağlarıyla uluslararası alanda yapılan yarışmalara katıldıklarını ve ödüllerle döndüklerini, ayrıca Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ettiklerini söyledi. Manisalı, “Bu ülkelere özel konsept tasarımlar yapıyoruz. Ayvalık Gömeç’te yaptığımız üretimimiz için de fabrikamızın hemen yanında konsept bir otelimiz, restoranımız ve çiftliğimiz var. Otelimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz, hasat şenliğinde traktörle zeytin toplamaya gidiyor. Sonra onlara zeytinyağının üretim aşamalarını gösteriyoruz. Ortaya çıkan ürünleri de hediye ediyoruz. Amacımız, Türk zeytinyağının adını uluslararası alanda duyurmak ve hakettiği konuma ulaştırmak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar