Geleceğin kalıp ustaları yarıştı, ödülleri kaptı

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) bu yıl ikincisini düzenlediği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması sonuçlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) gerçekleştirilen iki günlük programda, yarışmaya katılan okulların...

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin kalıp ustaları yarıştı, ödülleri kaptı

Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği’nin (UKUB) bu yıl ikincisini düzenlediği Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışması sonuçlandı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) gerçekleştirilen iki günlük programda, yarışmaya katılan okulların sunumu beğeni toplarken, yarışmada dereceye giren okullar bilgisayar laboratuvarıyla, öğretmen ve öğrenciler de altınla ödüllendirildi.

Mesleki eğitimin önemine dikkat çekmeyi ve okul-sanayi işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen UKUB’un bu yılki yarışmasına katılım geçen yıla oranla daha yüksek oldu. Bursa, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Manisa ve Konya’dan 10 okul ve 13 gurubun katıldığı yarışma, sac metal ve plastik enjeksiyon kategorilerinde gerçekleştirildi. Okulların hazırladıkları kalıpların sergilendiği ve grupların sunum yaptığı ödül töreninin açılış konuşmasını yapan UKUB Başkanı Şamil Özoğul, yarışmayla farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. İlkine göre bu yarışmaya katılan okul ve grup sayısının daha fazla olduğunu, yarışmanın okullarda yarattığı ilgi ve heyecanın kendilerini motive ettiğini ifade eden Özoğul, gelecek yıllarda daha çok okul ve takımın yarışmaya katılacağına inandığını söyledi.

DERECEYE GİREN OKULLARA ÖDÜL

Değerlendirmelerin ardından Sac Metal Kategorisi’nde; İstanbul Avcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci, Bursa Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ikinci olurken, İstanbul Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncülüğe layık görüldü. Plastik Enjeksiyon Kategorisi’nde ise; M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi birinci olurken Haydarpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ikinci, İzmir Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi üçüncü oldu. Birinci olan grupta yer alan öğrenci ve koordinatör öğretmenlerin her birine 2’şer adet Ata altını, ikincilere 1’er Ata altın, üçüncülere birer adet yarım altın ödül verildi. Yarışmada dereceye giremeyen takımlardaki öğrencilere ve öğretmenlere de teselli ödülü olarak gram altın verildi.

Öte yandan Meslek Liseleri Arası 2. Ulusal Kalıp Yarışması Ana Sponsoru Schmolz + Bickenbach firması Genel Müdür Yardımcısı Zafer Taylan konuşmasında iki kategorinin de birinci olan takımlarındaki öğrenci ve öğretmenleri, Almanya’da düzenlenecek olan Euro Mold 2014 Fuarı’na götüreceklerini belirtti. CİHAN

Yorumlar