Geleceğin 346 tekstil projesi Ar-Ge proje pazarına başvurdu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası VI.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin 346 tekstil projesi Ar-Ge proje pazarına başvurdu

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından düzenlenen Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası VI. Ar–Ge Proje Pazarı Zirvesi etkinliğine toplam 346 proje başvurusu geldi.

UTİB tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı ve Evtekstili Tasarım Yarışması etkinliklerini, 2014 yılında da Ekonomi Bakanlığı desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinatörlüğünde ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında BEBKA organizasyon ortaklığı ve TÜBİTAK TEYDEB destekleri ile yapılacak.

Bu yıl 3-4 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinlik öncesinde başvuru sayısında bir rekora imza atıldı. İlk yılında 67 proje başvurusunun yer aldığı etkinliğe, bu yıl 82’si yabancı ülkelerden olmak üzere toplam 346 proje başvurusu yapıldı. Proje pazarı etkinliğinde proje sahipleri, fikirlerini bütçe, hedef kitle, ihracat ve satış potansiyeli gibi tüm aşamalarıyla sunma imkanı bulacaklar ve sektör profesyonellerini projelerini hayata geçirmesi için ikna etmeye çalışacaklar.

Yurtiçi ve yurtdışında pek çok akademisyen ve profesyonelin katıldığı etkinlikte, özellikle koruyucu ve askeri tekstiller, taşıt tekstilleri, inşaat tekstilleri, fonksiyonel giyim tekstilleri, banyo, havlu, perde, döşemelik, halı ürünleri gibi ev tekstili alanlarında sergilenecek projelerin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Uluslararası platformda önemli gelişmelerin ve yeniliklerin interaktif olarak aktarıldığı, sektör için önemli adımların atıldığı, tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin gelecek vizyonuna ışık tutan UTİB Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Uluslararası Ar- Ge Proje Pazarı Zirvesi’nde geçmiş dönemlerde sunulan projelerden 80’i devlet desteği almıştı.

ÜNLÜ MODACI BORA AKSU GELİYOR

Proje Pazarı etkinliği çerçevesinde alanında uzman pek çok konuk, katılımcılara sunumlar yapacak. Bunlardan biri de İngiltere’de yaşayan Türk moda tasarımcısı Bora Aksu. Aksu, etkinliğin açılışında, “Tasarımcı Olmak” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Avrupa Tekstil Platformu Genel Sekreteri Lutz Walter’ın konuşmacı olarak katılacağı ve iki gün sürecek etkinliklerde, eş zamanlı olarak farklı konularda uzman ve akademisyenlerin sunumları ve workshop çalışmaları devam edecek.

3-4 Nisan 2014 tarihlerinde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleştirilecek ve iki gün boyunca devam edecek olan etkinlikte proje ve tasarım sahiplerine ödül takdiminin yanı sıra üniversite, sanayi ve araştırma kurumları arasında ikili ve üçlü görüşmeler yapılacak. Ayrıca, “Tekstil Sektöründe Kümelenme”, Horizon 2020, yaratıcı Fikir Nasıl Bulunur, Tekstilde Dijital Baskı, Ev Teknik Tekstilleri, Standartların Ar-Ge ve İnovasyonun Korunmasına Etkisi, Tekstilde Verimlilik-Yalın Üretim, Tekstilde e-Ticaret, Yurtdışında Markalaşma ve Etkin Marka Koruması” gibi pek çok konuda workshoplar düzenlenecek. CİHAN

Yorumlar