GEKA’nın 16,5 milyon lira değerinde 26 proje sözleşmesi imzalandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) 16,5 milyon lira değerinde 26 proje sözleşmesi imzaladı.

Google Haberlere Abone ol
GEKA’nın 16,5 milyon lira değerinde 26 proje sözleşmesi imzalandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı(GEKA) 16,5 milyon lira değerinde 26 proje sözleşmesi imzaladı. ‘2013 Yılı Alternatif Turizm Destek Programları” çerçevesinde yapılan sözleşme imza töreni Denizli Colossae Hotel’de yapıldı. Törene Denizli Vali yardımcısı Alp Aslanargun, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken(AYTO), Muğla Ticaret ve Sanayi Odası(MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş ve sözleşmeye taraf olan kurum temsilcileri katıldı.

GEKA Genel Sekreteri Alata, 2009 yılında kurulan ajanslarının 2010 yılında aktif olarak faaliyete geçtiğini 4 yıla yaklaşan bu zaman diliminde bölgelerinin sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini yakından takip ettiklerini söyledi. Alata, "Bu süreçte bölgeyi ve yerel dinamikleri çok daha yakından tanıdık. Edindiğimiz tecrübeler ve kurumsal kapasite birikimleri sayesinde bundan sonra çok daha sağlam adımlarla ilerleyeceğiz. Bu yolculukta bize yol gösterecek Bölge Planımızı ise özel sektör, kamu kurum-kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler kısacası tüm paydaşlarımızla birlikte hazırladık. 2023 yılına uzanan süreçte yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege hedefimiz. Bu amaca erişebilmek için 4 temel eksen belirledik." dedi.

Turizm alanında ülkenin en önemli 5 turizm destinasyonundan ikisine sahip olunduğunu belirten Alata, "Ülke genelinde ilan edilen 241 adet turizm bölge, alan ve merkezi ile kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesinden 32’si bölgemizde yer almakta. Turizm belgeli tesis sıralamasında ülke genelinde Muğla üçüncü Aydın ise 5. sırada yer almakta. Tüm bu veriler sektörün bölge sosyo-ekonomik yapısındaki önemini ortaya koymakta. Ancak sektörün rekabet gücünü artırmak ve turizm alanında bir odak noktası olabilmek için çok daha vizyoner şekilde hareket etmemiz gerekmekte." diye konuştu. Konuşmalarının ardından 26 başarılı proje sahibi temsili olarak imza attı. Ayrıca kurum temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.
CİHAN

Yorumlar