Fransız enerji şirketi için Amerikalıların karşısında Japon-Alman ortaklığı var

Fransız enerji şirketi Alstom’u almak için devam eden mücadele yeni boyut kazanıyor.Alman devi Siemens, Amerikan General Electrics’in verdiği teklife karşı Japon devi Mitsubishi’yle birlikte teklif vermeye hazırlanıyor. Dünya devlerinin mücadelesinde...

Google Haberlere Abone ol
Fransız enerji şirketi için Amerikalıların karşısında Japon-Alman ortaklığı var

Fransız enerji şirketi Alstom’u almak için devam eden mücadele yeni boyut kazanıyor.

Alman devi Siemens, Amerikan General Electrics’in verdiği teklife karşı Japon devi Mitsubishi’yle birlikte teklif vermeye hazırlanıyor. Dünya devlerinin mücadelesinde kalan Alstom’un kime satılacağı ise merak konusu oldu.

Alman enerji devi Siemens AG Amerikan holding General Electrics’in (GE) Fransız enerji şirketi Alstom’un hisselerinin satın almak için verdiği 17 milyar dolarlık teklife karşı Japon devleriyle işbirliğine gitmeyi planlıyor.

Mitsubishi ve Siemens, Fransız enerji şirketinin bazı varlıklarını satın almak için güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.

Mitsubishi ile Siemens Alstom’un gaz ve buhar türbinlerine yaklaşık 9,8 milyar dolarlık teklif vermeyi planlıyor. Mitsubishi Başkanı ve CEO’su Shunihi Miyanaga, “Mitsubishi güçleri birleştirmek için Siemens tarafından davet edildik ve tüm taraftarlara değer oluşturacak Alstom için bir ortaklık çözümüne katkıda bulabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Öte yandan Siemens CEO’su Joe Kaeser Mitsubishi’nin çabalarının birleştirmek için bağlılığını takdir ettiğini ve Mitsubishi ile Alstom ve Siemens için uzun vadeli çözüm oluşturmaya sabırsızlandığını ifade etti. Ayrıca Mitsubishi diğer Japon elektronik devi Hitachi ile Fransız şirketinden alacağı buhar türbinleri için ortak girişimci oluşturmak istediği öne sürüldü.

Sıkıntılı günler geçiren enerji şirketine geçtiğimiz haftalarda GE yaklaşık 17 milyar dolar nakit para teklifinde bulunmuştu. Fransa hükümeti ülkenin enerji bağımsızlığını koruyan ve işsizliğe katkı sağlayan şirketin teklifine daha sıcak bakacağı açıklaması üzerine GE bin iş yeri garantisini daha önce verdiği teklifine eklemişti.

Buna karşılık 16 Haziran’da Alman devi Siemens’in ortaklarıyla birlikte vereceği teklifler merakla bekleniyor. CİHAN

Yorumlar