Fransa'da Türkmenistan Ekonomi Günleri düzenlenecek

Türkmenistan, Fransa'nın başkenti Paris'te Türkmenistan Ekonomi Günleri'ni düzenliyor. Etkinlik kapsamında Türkmenistan'ın ekonomi sektörlerinde elde ettiği başarıları anlatan fuar da düzenlenecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkmenistan...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Türkmenistan Ekonomi Günleri düzenlenecek

Türkmenistan, Fransa'nın başkenti Paris'te Türkmenistan Ekonomi Günleri'ni düzenliyor. Etkinlik kapsamında Türkmenistan'ın ekonomi sektörlerinde elde ettiği başarıları anlatan fuar da düzenlenecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkede; petrol doğalgaz, tarım, inşaat, ulaşım, işleme endüstrisi gibi birçok sektörün geliştirilmesi için çaba harcandığını söyledi. Tarım sektöründeki doğru yatırımlar sonucunda gıda bağımsızlığının kazanıldığını söyleyen Berdimuhamedov, doğal kaynaklarını ülke halkının sosyal güvenliğinin arttırılması için kullanmaya devam ettireceklerini kaydetti.

Türkmenistan olarak ekonomik potansiyelin çeşitlendirilmesi adına uluslararası işbirliğine sıcak baktıklarını söyleyen Berdimuhamedov, Avrupa'da ekonomik kalkınma bazında önemli konumda olan Fransa ile karşılıklı işbirliğine değer verdiklerini belirtti. Fransa ile inşaat, iletişim, eğitim, bilim, yeni teknolojilerin getirilmesi gibi alanlarda işbirliği yapılabileceğini belirten Türkmen lider, Fransız şirketlerin Türkmenistan'da enerji, inşaat, ulaşım ve komünikasyon gibi sektörlerde önemli projelere imza attığını kaydetti. Türkmen lider ayrıca, Paris'te düzenlenecek bu etkinliklerin Türkmenistan ile Fransa arasındaki işbirliğinin üst düzeye taşınmasına önemli katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar